JESEN 2019

BAJKOVITI KOLMAR

STRAZBUR – MINHEN – DVORCI BAVARSKE – CIRIH – MILANO

7 DANA , AUTOBUSOM, POLAZAK : 27.10.2019

CIJENA ARANŽMANA : 269€

Putovanje u Kolmar jesen 2019 – u Francuskoj, na istoku oivičena planinskim masivom Vogezi, a na zapadu granicom sa Njemačkom, nalazi se regija Alzas. Istorija, pejzaž i kultura ovog dijela Francuske plijene svojom ljepotom, raznolikošću, a glavni grad je Strazbur koji je i jedan od najznačajnijih centara Evropske unije, s obzirom na to da se tu nalaze Evropski parlament, Međunarodni sud za ljudska prava i brojne druge institucije. Ovo je vinarski kraj sa predivnim vinogradima koji su dali poznate sorte vina, a koje predstavljaju sam vrh svjetskog kvaliteta sa svojim bijelim vnima od aromatičnih vrsta grožđa. Najbajkovitiji grad Evrope – Kolmar i njegov “stariji brat” u pokrajini Alzas Strazbur u još jednom romanticnom putovanju sa GULIVER travelom.  Grad sa oko 67.000 stanovnika, u podnožju planine Vogezi, Kolmar, novi je hit među nasim turistima.  Kroz grad protiče rijeka Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Mnogobrojni mostovi i kanali donijeli su još jedno ime ovom gradu- “la Petite Venise” ili „mala Venecija“ (kako se i zove jedna četvrt). Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz osam vjekova germanske i francuske arhitekture. Grad je nastao u IX vijeku, a status slobodnog grada je stekao 1226.godine.  Nevjerovatna arhitektura, novogodišnja atmosfera,  miris romantike su dovoljan razlog da ne odolite Kolmaru. Svakako slika govori više od riječi. Muzej Unterlinden je smješten u staroj gotičkoj građevini bivšeg dominikanskog samostana iz 13. vijeka, a u njemu se čuva Isenheimski oltar iz 16. vijeka i radovi Pikasa, Monea, Renoara. Godišnje ga posjeti 220.000 turista. Muzej Bartholdi je smješten u samom srcu starog grada, u prostranoj rezidenciji i rodnom mjestu stvaratelja njujorškog Kipa slobode. Tu je nezaobilazna Mala Venecija sa šarmantnim restoranima pored kanala i šarenim fasadama , kao i tradicionalni božićni vašar.

Related image

1. DAN – 21.10.2019 PODGORICA  Sastanak putnika na dogovorenom mjestu u podnevnim satima. Polazak za Minhen. Dnevno-noćna vožnja preko Hrvatske sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.2

2. DAN – 22.10.2019. MINHEN  Doručak. Dolazak u Minhen u popodnevnim časovima. Po dolasku slijedi panoramsko razgledanje grada sa kraćim obilascima: dvorac Nymphenburg (kraljevska palata, ljetnja rezidencija dinastije Vitelsbah), Muzeja kočija, Muzeja porcelana i parka; palata Maksimilianum; Nacionalna opera i pozorište; galerija nove i stare Pinakoteke; centar grada sa trgom Device Marije Marienplatz; trg i istoimena pijaca Viktualienmarkt; Frauenkirhe – Ženska crkva, zaštitni znak Minhena sa svoja dva zvonika visine 99 m; Engleski park, jedan od najvećih svoje vrstu na cijelom svijetu (5 x 1 km); Bavarski Parlament. Smještaj u hotel.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Image result for MINHEN

3. DAN – 23.10.2019. MINHEN – DVORCI BAVARSKE – STRAZBUR  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Minhenu ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do možda najljepšeg i najspektakularnijeg zamka na svijetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha… Nakon obilaska zamka povratak u Minhen i nastavak putovanja do Strazbura. Kasni dolazak u Strazbur, grada u pokrajini Alzas na istoku Francuske na rijeci Il. Ima oko 270.000 stanovnika a tu su sjedišta Savjeta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike koja je građena od 12 do 15. vijeka sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji dio starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. vijeku, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13. vijeka, je zaštićen i proglašen svjetskom baštinom od strane UNESCO–a, još 1988. godine…Smještaj u hotel. Noćenje.

Image result for dvorci bavarske

4. DAN – 24.10.2019 STRAZBUR – KOLMAR – RIKVIR – STRAZBUR  Doručak. Odlazak na obilazak grada u pratnji vodiča. Šetnja centrom grada: Bogorodičina katedrala gotičke arhitekture, građena od 12. do 15. vijeka sa astronomskim satom, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kammerzell, Trg Kleber, Mala Francuska sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas. Slobodno vrijeme ili odlazak na  fakultativni cjelodnevni izlet u Alzas. Putovanje do gradića Kolmar sa 70000 stanovnika, smještenim u podnožju planine Vogezi na rijeci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovjekovni centar grada nastao u 9. vijeku i glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drvenim građevinama smještene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz vjekove njemačko – francuske istorije. Slobodno vrijeme u istorijskom centru grada: gdje se nalaze crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, kuća Pfister, četvrt Taneurs, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najljepših sela Francuske. Smješteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, a godišnje ga posjeti oko milion turista. Tijesne uličice podsjećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg vijeka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova: Kula na sjevernoj kapiji iz 13 vijeka, crkva iz 14.vijeka, a većina stambenih zgrada potiče iz 16. i 17. vijeka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

Related image

5. DAN – 25.10.2019. STRAZBUR – CIRIH – MILANO  Doručak. Napuštanje hotela.  Slobodno vrijeme u Strazburu do polaska prema Cirihu. Po dolasku u Cirih slijedi kraći obilazak istorijskog centra uz razgledanje grada koji često nazivaju „metropola doživljaja“: skulptura Alfreda Ešera čuvenog švajcarskog bankara, Gradska kuća, Avgustiner ulica – živopisna pješačka zona u srcu Ciriha, Avgustinska crkva iz 13. vijeka, Željeznička ulica – svjetski poznata šoping zona, Frauminster crkva… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnju, šoping…Nastavak voznje za Milano. Dolazak u Milano u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

Image result for zurich switzerland

6. DAN – 26.10.2019.   MILANO – PODGORICA  Doručak. Napuštanje hotela. Organizovani obilazak Milana – modni, medijski i privredni centar Italije, i  glavni grad pokrajine Lombardija. Pješačka tura: Trg Duomo, Milanski Duomo, jedna od najvećih i najljepših katedrala na svijetu  (sjajan primjer gotičke arhitekture), koju okružuje preko 3.500 statua, fascinira turiste. Šetnja galerijom Viktorio Emanuele II (nastala 1880 i danas oduševljava svojom arhitekturom), do Milanske Skale (najčuvena operska kuća na svijetu). Nastavak centralnim šetalištem, ulica Dante do dvoraca Sforcesko, jedan od simbola ovog grada. Dvorac čuva istoriju čuvenih plemićkih porodica Viskontia i Sforca. Slobodno vrijeme za šetnju ili obilazak fudbalskog stadiona Đuzepe Meaca (San Siro). Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i polazak ka Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske…7

7. DAN – 27.10.2019. PODGORICA  Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.

Image result for milan italy

U cijenu aranžmana je uključeno :

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Minhenu
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 2/3* u okolini Strazbura
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Milanu
 • Usluge vodiča/pratioca grupe tokom cijelog putovanja
 • Organizacioni troškovi
 • Obilasci prema programu putovanja

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

 • Fakultativni izlet Kolmar – Rikvir
 • Fakultativni izlet – Dvorac Nojšvanštajn
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Gradske lokalne takse, plaćaju se isključivo na recepciji hotela prilkom preuzimanja ključeva od soba
 • Individualni troškovi putnika
 • Ulaznice za muzeje

PRIJAVA PUTOVANJA

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija GULIVER iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 289. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 40 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.