BARSELONA

  5  dana (4 noćenja) – avionom

Norvegian  airlines

22.09.-26.09.2018.

cijena aranžmana 545 €

*1.DAN-22.09. PODGORICA–DUBROVNIK – BARSELONA Transfer od Podgorice do Dubrovnika. Polijetanje sa Dubrovačkog aerodroma u 09:45 h. Nakon slijetanja panoramski razgled grada sa stručnim vodičem : Plaza Espanya, brdo Monjuic-na kojem se nalazi Olimpiski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Port Olimpic, Sagrada Familia – arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

*2.DAN-23.09. BARSELONA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tibidabo sa posjetom parku Ciutadela i etno selu “Pueblo Espanol”. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelijep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Cor”. Potom odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

*3.DAN-24.09. BARSELONA Doručak. Nakon doručka obilazak Barselone u pratnji stručnog vodiča: Paseo de Gracia, La Pedrera, Casa Batllo, Plaza de Catalunya i staro gradsko jezgro Gotska četvrt–Većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena Rimljana- Catedrala, zgrada Opštine, Plaza Real, Columbov spomenik… Posjeta Akvarijumu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlog za veče: Flamenco show. Noćenje.

*4.DAN-25.09. FIGUERAS Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet za Đironu i Figeras:
Vožnja autobusom za Đironu, grad koji se nalazi na sjevero-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Figerasa i posjeta ekscentričnom Teatru-muzeju Salvadora Dalija. Figeras se nalazi oko 150 km sjeverno od Barselone. Muzej Salvadora Dalija smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Zajednički odlazak do Magičnih fontana. Ritam Fontana i svjetlosti prate zvuci klasične, filmske i moderne muzike, melodije iz filmova “Kum”, “Gospodar prstenova”, “Gladijator”, i neizostavna numera “Barselona” koju izvode Fredi Merkjuri i Montserat Kabalje. Noćenje.

*5.DAN-26.09. BARSELONA – DUBROVNIK – PODGORICA Doručak ( lunch paket ) 4h Transfer do do aerodroma i let za Dubrovnik u 06: 35 h. Po slijetanju na Dubrovački aerodrom predviđen je transfer do Podgorice.

*Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik -Barselona – Dubrovnik ;
*Transferi autobusom Podgorica – Dubrovnik – Podgorica, kao i aerodrom-hotel-aerodrom ;
*Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje);
*Usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja;
*Avio-takse na letu kompanije Norvegian;
*Ručni prtljag 10 kg dimenzije 55 x 40 x 25.

NAPOMENA: Za dodatni prtljag se mora prijaviti prilikom rezervacije, u suprotnom ne možemo garantovati istu cijenu za cekirani prtljag.

*Kofer do 20 kg ( 36 € );
*Fakultativni izleti i posjete;
*Međunarodno putno osiguranje (4,60 €);
*Osiguranje od otkaza putovanja;
*City takse-plaćaju se na licu mjesta u hotelu.

-Tibidabo – Ciutadella – Pueblo Espanol -50 €
-Flamenco show 44 €
-Girona I Figueras 65 €
-Akvarium 20 €

*Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice.

*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 10 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.

•Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
•Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
•Napuštanje soba je do 10:00 časova na dan izlaska iz hotela.
•Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja,kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 12 putnika).
•Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
•Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel D.O.O.
•Kontiki Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.