JESEN 2019

BARSELONA

5 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 13.10.2019

CIJENA ARANŽMANA : 459€

Putovanje u Barselonu na jesen 2019 – otkrijte prestonicu Katalonije na potpuno drugačiji način! Barselona je jedan od onih gradova „za svačiji ukus“, u najpozitivnijem smislu. Prelijepa, kosmopolitska i modernistička, ima toliko toga da ponudi, pa je glavni grad pokrajine Katalonije vjerovatno i zbog toga – turistički najposjećeniji grad u zemlji. Od uličnih svirača i akrobata, jednog od najboljih mjesta za tapas (meze) u Španiji, fenomenalne šarene pijace, Zoo vrta i još zanimljivijeg Akvarijuma, čudesnih muzeja, pa sve do srednjovjekovnog gradskog jezgra i interesantnih zgrada iz perioda umjetničkog pravca modernizma, koje se božanstveno uklapaju u čitavu sliku grada. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi.

Related image

1. DAN – 13.10.2019. PODGORICA – BARSELONA Okupljanje grupe kod info šaltera na aerodromu u Podgorici u 12:00h. Polijetanje za Barelonu je u 14:10h. Slijetanje u Barseloni u 16:35 h. Nakon izlaska sa aerodroma predviđen je panoramski razgled grada sa vodičem: Plaza Catalunya, La Rambla, Catedrala, Plaza Real, Colombov spomenik… Smještaj u hotel. Noćenje.2

2. DAN – 14.10.2019. BARSELONA Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak Barselone u pratnji vodiča: stadion Nou Camp, brdo Monjuic – na kojem se nalazi Olimpiski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Port Olimic, Paseo de Gracia gdje se nalaze fascinantne Gaudijeve kuće – Sagrada Familia – arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. Vidjećemo i staro gradsko jezgro Gotska četvrt – većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena Rimljana – Catedrala, zgrada Opštine… Slobodno vrijeme u centru grada. Mogućnost posjete Akvarijumu. Odlazak do Boqueria-e (najljepša i najstarija pijaca u Španiji) Povratak u hotel metroom. Uveče zajednički odlazak metroom do plaza Espanya. Individualni povratak. Noćenje.

Related image

3. DAN – 15.10.2019. BARSELONA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Guelj, Ciutadelu i etno selo “Pueblo Espanol”. Odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30-ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak metroom u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Image result for guell barcelona

4. DAN – 16.10.2019. BARSELONA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet za Đironu i Figeras: Vožnja autobusom za Đironu, grad koji se nalazi na sjevero – istoku, u blizini granice sa Francuskom. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Figerasa i posjeta ekscentričnom Teatru -muzeju Salvadora Dalija. Figeras se nalazi oko 150 km sjeverno od Barselone. Muzej Salvadora Dalija smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlog za veče Flamenco show. Noćenje.

Image result for girona spain

5. DAN – 17.10.2019. BARSELONA – PODGORICA Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i transfer do aerodroma (oko 08:30h). Let za Podgoricu je predviđen u 10:55 h. Slijetanje u Podgoricu u 13:20h Kraj programa.

U cijenu aranžmana je uključeno :

 • Avio prevoz Podgorica – Barselona – Podgorica ( kompanija Ryanair – hrana i piće se naplaćuju )
 • Jedan mali komad ručnog prtljaga do 40 x 20 x 25cm
 • Transfer od aerodroma do hotela i obrnuto
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3 * u centru Barselone
 • Usluga vodiča za razglede po programu
 • Aerodromske takse

U cijenu aranžmana NIJE uklhzčeno :

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Fakultativni izleti, ulaznice, karte za gradski prevoz…
 • Lokalne takse, plaćaju se na recepciji hotela (1 € po noći, po osobi)
 • Dodatni ručni ili čekirani prtljag – može se doplatiti preko agencije do 7 dana pred let:
 • Dodatni ručni prtljag do 10kg (do 55 x 40 x 20cm) – 15,00€ (ograničen broj prtljaga može biti dodat na jednom letu)
 • Dodatni čekirani prtljag do 10kg (do 55 x 40 x 20cm) – 20,00€
 • Dodatni čekirani prtljag do 20kg – 50,00€

PRIJAVA PUTOVANJA

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija GULIVER iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 289. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 25 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.
U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA.