8.MART 2020.

 BELGIJA 

BRISEL – BRIŽ – GENT – ANTVERPEN

4 DANA , AVIONOM , POLAZAK: 06.03.2020.

CIJENA ARANŽMANA: 395€ (sa uračunatim taksama)

Belgija je, fantastično uređena i sređena država koja je za naše putnike je i dalje nepoznata i nedovoljno istražena. Belgija nije samo prijestonica Evrope, ovo je zemlja gurmana i najprefinjenije čokolade, pralina I vafla. Ovdje je osmišljen pomfrit i pomiješan sa mjonezom, a u ovoj zemlji ističu da imaju najkvalitetnije pivo. Svjetska su velesila po obradi dijamanata, a postojbina su Štrumfova I saksofona, Ovo putovanje pruža Vam mogućnost da vidite flandrijske umjetničke gradove: Brisel, Briž, Gent I Antverpen I da na najbolji način doživite ovu lijepu, otmenu I šarmantnu zemlju! Gradovi, koji će se obići, spomenici i umetnička djela koja će biti viđena, dokaz su vrijednih ostvarenja mnogih preduzimljivih vladara, moreplovaca, graditelja, umjetnika, bankara i zanatlija rođenih na ovom tlu. Da vam dočara ovu zemlju biće angažovan vodič, Darko Jovanetić.

1.dan petak 06.03.2020. PODGORICA-BRISEL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 11:30h. Polijetanje za Brisel 13:30h. Dolazak u Brisel u 16:05h. Nakone pasoške kontrole transfer do grada. Smještaj u hotel Bedford 3*. Hotel sa fantastičnom lokacijom, nalazi se u srcu starog grada, na 450 metara od centralnog Velikog trga i u neposrednoj blizini brojnih gradskih atrakcija. Nakon kraćeg odmora organizovana šetnja po centru grada, mala bronzana skulptura “Maneken Pis”, jedan od simbola grada, dolazak na trg Gran Place sa raskošno ukrašenom gradskom vijećnicom i sjedištima zanatskih udruženja, ovaj trg je dio svjetske kulturne baštine i pod zaštitom UNESCO–a, a mnogi ga smatraju najljepšim na svijetu. Prolazak kroz boemski centar sa lokalima, restoranima, pabovima, prolazak pored zgrade Berze, i dolazak do novog, savremenog i vrlo modernog centra grada. Slobodno vrijeme, noćenje,

Image result for BRISEL

2.dan 07.03.2020. BRISEL-BRIŽDoručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet za Briž. Prije polaska za Briž, panoramski obilazak Brisela: Muzejska četvrt,  Palata pravde – najveća javna zgrada podignuta u Evropi u 19. vijeku, Kraljevski dvorac, katedrala sv. Mihaila, kvart evropskih institucija sa najznačajnijom institucijom Parlamentarijumom, odlazak do Atomijuma, svakako najpoznatijeg simbola grda. Što je Ajfelov toranj za Pariz to je Atomijum za Brisel. Napravljen je 1958 godine povodom i za potrebe Svjetske izložbe. Prestavlja molekul kristala uveličan 165 milijardi puta, a sastavljen je od 9 čeličnih kugli. Najviša tačka dostiže 102 metra I do nje se stiže liftom, a odakle se priža sjajna panorama Brisela. Odlazak za Briž, po mnogima najljepši flamanski grad koji je u 14. vijeku bio jedan od vodećih umjetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuća sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, sjeverna Venecija“.  Po dolasku, obilazak pješice centra grada, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESCO–a: gradska vijećnica (14. vijek), najstarija u Belgiji, katedrala, Palata pravde, bazilika Svete krvi… Slobodno vrijeme za induvidualne obilaske muzeja, za krstarenje brodićima po kanalima grada, za odlazak do vrha gradske vijećnice, ili uzivanja uz kafu, čokoladu ili vrhunsko belgijsko pivo. Povratak u Brisel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Related image

3.dan 08.03.2020. BRISEL-GENT-ANTVERPEN Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Gent i Antverpen. Odlazak za Gent na ušću rijeke Laje u Šeldu. Kao prijestonica Flandrijskog vojvodstva (11–13. vek) bio je jedan od prvih industrijskih tekstilnih centara i najnaseljeniji evropski grad posle Pariza, sa preko 60.000 stanovnika. Obilazak pješice gradskog jezgra: katedrala sv. Bafa poznata po remek delu “Mistično jagnje“ slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, kvartovi sa prelijepim građevinama oko gradske vijećnice i crkve sv. Nikole… ovaj prelijepi grad je i svjetska prijestonica vegetarijanstva. Izlet nastavljamo posjetom Antverpenu, kulturnom centru Belgije. Ovaj moćni I bogati lučki grad na obalama rijeke Šelde pravo je mjesto za ljubitelje umjetnosti i kulture jer obiluje muzejima I galerijam, a ovaj grad bio je i dom mnogim poznatim slikarima kao što je Rubens, Van Dajk, Jordans,… obilazak grada: Graski Trg, Gradska Kuća, Katedrala (najveći vjerski objekat u Zemlji),… slobodno vrijeme za individualne obilaske, šetnju I šoping. Antverpen je svjetska prijestonica po obradi dijamanata i ovom gradu postoji i muzej Dijamanata koji možete posjetiti.. Povratak u Brisel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Image result for ghent belgium

4.dan 09.03.2019. BRISEL-PODGORICA Doručak. Slobodano vrijeme do polaska na aerodrom. Polijetanje za Podgoricu u 13:05h kompanijom Ryan-air, i dolazak u 15:30h. kraj putovanja.

Related image

U cijenu aranžmana je uključeno :

 • Avionska povratna karta Podgorica-Brisel-Podgorica
 • Uz avionsku kartu uračunat je ručni prtljag (ženksa torba ili ruksak) i kofer do 10kg
 • Avionske takse,
 • Aerodromski transferi u Briselu
 • Hotelski smještaj u centru Brisela, hotel Bedford 3*, 3 noći sa doručkom
 • Obilasci prema programu,
 • Usluge turističkog vodiča Darka Jovanetića
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Hotelske takse

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

 • Fakultativni izleti
 • Ulaznice za loklitete i muzeje

PRIJAVA PUTOVANJA

RIVA TRAVEL,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu
subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma
br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 20 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne
rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.