DUBROVNIK I LOKRUM

30.APRIL

Jednodnevni izlet

 Cijena – 20,00€

-Sastanak putnika ispred Sportske dvorane u 6.45h (sa strane kafica i teretane) i polazak za Dubrovnik u 7.00h.
-Panoramska vožnja crnogorskom obalom uz kratko zadržavanje na granici radi carinskih formalnosti;
-Planirano vrijeme dolaska u Dubrovnik oko 11:00h; Iskrcaj putnika na „Pile“
-U Dubrovniku nas dočekuje lokalni vodič uz čiju pratnju nastavljamo obilazak ovog očaravajućeg grada;
-Nastavljamo šetnju Dubrovnikom, duž Straduna, glavne ulice grada, koja dijeli Dubrovnik na sjeverni i južni dio; Prolazimo pored Onofrio fontane i Orlandovog stuba;
-Naš vodič sprovešće Vas kroz Stari grad Dubrovnik otkrivajući Vam legende i priče o najatraktivnijim kulturno-istorijskim spomenicima (tvrđavi Minčeta i tvrđavi Sv. Ivana, pomorskom muzeju, Franjevačkom samostanu, apoteci iz 14.vijeka…);
-Nakon obilaska Starog grada, na raspolaganju Vam je slobodno vrijeme do polaska za šetnju ili pak, fakultativni obilazak ostrva Lokrum.
-Ko se odluči za obilazak ostrva Lokrum , organizovano je krstarenje do ostrva, koje počinje iz stare gradske luke. Ostrvo Lokrum je prirodni rezervat, egzotično mjesto – kupalište i izletište. Putevi i staze Lokruma provesti će Vas kroz botanički vrt sa zanimljivom zbirkom eukaliptusa, kaktusa.. Imaćete priliku da prošetate do najviše tačke na Lokrumu – Fort Royal i otvoriće Vam se pogled na Dubrovnik i Cavtat.
-U 17:00h sastanak na „Pile“ ,ukrcavanje putnika i polazak za Bar.
-Dolazak u Bar u kasnim večernjim satima.
-Prevoz turističkim autobusom;
-Obilazak Dubrovnika sa lokalnim vodičem;
-Turistički pratilac puta;
-Iskrcaj putnika na „Pile“
-Fakultativni obilazak ostrva Lokrum(min.10 osoba,voznja brodicem i ulaznica)
-Individualni troskovi i ulaznice za muzeje,putno zdravstveno osiguranje
Organizator putovanja je turistička agencija Riva Travel, licenca br. 405 Ministarstva turizma Crne Gore. Za ovaj izlet je potreban biometrijski pasos. Ovaj izlet će se realizovati ukoiko se skupi grupa ,najmanje 30 putnika. Turisticka agencija nije u mogucnosti vratiti novac 48h prije izleta ako neki putnik odustane iz organizacionih razloga.