8.MART

I S T A N B U L 

4 DANA – AVION, POLAZAK: 07.03.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 385€

(sa uračunatim taksama)

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije, danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vaš vodič na ovom putovanju je Damir Skopljak – najbolji u Turskoj!

1.dan 07.03.2019. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:00h. Polijetanje za Istanbul u 09:00h (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12.45h na centralni istanbulski aerodrom Ataturk, slijedi transfer sa aerodoma I panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju gradom, šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan. 08.03.2019. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom) i obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum Marmara, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi. Noćenje.

3.dan 09.03.2019. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet sa lokalnim vodičem: PLAVA DŽAMIJA (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJA (sada pretvorena u muzej, nastala u 4 vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija) i TOPKAPI DVORAC (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, dom Sulejmana Veličanstvenog), Nakon izleta slobodno vrijeme. Uveče po želji grupe mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom. Noćenje.

4.dan 10.03.2019. ISTANBUL – PODGGORICA Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje iz Istanbula u 08:20h, i dolazak u Podgoricu u 08:05h.

– prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica
– transfer aerodrom-hotel-aerodrom
– panoramski obilazak grada
– hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)
– troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča
– troskovi međunarodnog osiguranja
– aerodromske takse

– Individualne troskove
– Fakultativni izleti

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 35 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.

Lokalno vrijeme je nije isto kao u Crnoj Gori, Istanbul je +2h.
Turska lira. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i Master Card.
Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
Mreže 069, 067 i 068 imaju roming. Pozivni broj za Tursku je +90