NOVA GODINA NA DVA KONTINENTA

I S T A N B U L

5 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 31.12.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 475€ (sa uračunatim taksama)

HOTEL THE PEAK 4* (centar grada)

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije, danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vaš vodič na ovom putovanju je Damir Skopljak – najbolji u Turskoj!

Related image

1.dan 31.12.2019.g. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:00h. Polijetanje za Istanbul u 09:00h (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12:45h na centralni istanbulski aerodrom Ataturk, slijedi transfer sa aerodoma I panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom, Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana. Odlazak I smještaj u hotel The Peak 4*, hotel sa fantastičnom lokacijom na Taksimu, na 50 metara od najpoznatijeg šetališta u Istanbulu – Ištiklal. Slobodno vrijeme. Fakultativni odlazak na svečanu novogodišnju večeru, koja će biti organizovana u nekom od poznatih nacionalnih restorana u graduSRECNA VAM 2020. Noćenje.

2.dan 01.01. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Izlet nastavljamo:  KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom). Nakon krstarenja preporučujemo da posjetite nadalko poznatu pijacu začina, Egipatski bazaar, kupite najpoznatiju tursku kafu Mustafa Efendi. Nakon toga predlažemo da pođete do restorana koji se nalaze ispod mosta Galata na kafu ili ručak I uzivate u pogledu na Istanbul sa Zlatnog roga. Kada prođete most, dolazite do metro stanice i imaćete priliku da se vozite najstarijom linijom metroa, dugačkom 573 metra, koja je otvorena u Istanbulu davne 1875 godine. I tada je bila druga najstarija metro linija na  svijetu. Metro Vas dovodi do dijela grada kod kule Galata koji ima najljepšu novogodišnju, a i boemsku atmosferu sa puno lokala i butika, a sve to se nalazi u neposrednoj blizini našeg hotela The Peak 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje

Image result for istanbul krstarenje bosforom

3.dan 02.01.  ISTANBUL  Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet, koji obuhvata najznačajnije istorijske lokalitete Istanbula. Izlet podrazumijeva obilazak: PLAVEDŽAMIJE (džamija Sultana Ahmeda sa šest minareta, jedna je od najljepših i najpoznatijih na svijetu), AJASOFIJE (Remek-djelo Vizantijske arhitekture i umjetnosti nastala za pet godina od 532 do 537 kao hrišćanska crkva. Ovo velelepno zdanje hiljadu godina bila je najveća crkva na svijetu. Nakon osvajanja Turaka u  XV vijeku postaje dzamija, a Ataturk je u XX vijeku pretvara u muzej) i TOPKAPIDVORACA(dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, srce Otomanskog cartstva, koje je nastalo odmah nakon osvajanja Istanbula 1453 godine na zahtjev Sultana Mehmeda II Osvajača. Dvorac je nevjerovatno bogat različitim istorijskim eksponatima ali i najznačajnijim islamskim religijskim eksponatima. Slobodno vrijeme.Noćenje.

Image result for istanbul plava dzamija

4.dan 03.01. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativno obilazak palate DOLMABAHČE sa haremom, podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. (za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum, Istinia, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi).Noćenje.

5.dan 04.05. ISTANBUL Doručak. Sloban dan ili izlet u organizaciji  našeg vodiča Damira Skopljaka. Azijski dio Istanbula – doživite ovaj grad sa druge strane Bosfora…. Slobodno vrijeme do polaska prema aerodromu. Let iz Istanbula u 19:40h. Dolazak u Podgoricu u 19.40h.

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica
  • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  • Panoramski obilazak grada
  • Hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)
  • Troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča
  • Troskovi međunarodnog osiguranja
  • Aerodromske takse koje iznose 125€

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Fakultativne izlete

PRIJAVA PUTOVANJA

RIVA TRAVEL,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 20 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke