LJETO 2019

I S T A N B U L

5 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 27.08.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 465€

HOTEL THE PEAK 4*

STANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije, danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vaš vodič na ovom putovanju je Damir Skopljak – najbolji u Turskoj!

Related image

1.dan 27.08.2019.g. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:50h. Polijetanje za Istanbul u 09:45h (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12:30h na centralni istanbulski aerodrom, slijedi transfer sa aerodoma I panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom, Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana. Odlazak I smještaj u hotel The Peak 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan 28.08. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak: PLAVE DŽAMIJE (džamija Sultana Ahmeda sa šest minareta, jedna je od najljepših i najpoznatijih na svijetu), AJA SOFIJE (Remek-djelo Vizantijske arhitekture i umjetnosti nastala za pet godina od 532 do 537 kao hrišćanska crkva. Ovo velelepno zdanje hiljadu godina bila je najveća crkva na svijetu. Nakon osvajanja Turaka u  XV vijeku postaje dzamija, a Ataturk je u XX vijeku pretvara u muzej) i TOPKAPI DVORACA (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, srce Otomanskog cartstva, koje je nastalo odmah nakon osvajanja Istanbula 1453 godine na zahtjev Sultana Mehmeda II Osvajača. Dvorac je nevjerovatno bogat različitim istorijskim eksponatima ali i najznačajnijim islamskim religijskim eksponatima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Related image

3.dan 29.08.  ISTANBUL  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Izlet nastavljamo:  KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom)  i nakon krstarenja  Fakultativno obilazak palate DOLMABAHČE sa haremom, podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan 30.08. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i šoping (za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum, Istinia, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi). Mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom. Noćenje.

5.dan 31.08.2019.  ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme do polazka prema aerodromu. Let iz Istanbula u 18:50h. Dolazak u Podgoricu u 19.40h.

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica
  • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  • panoramski obilazak grada
  • hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)
  • troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča
  • troskovi međunarodnog osiguranja
  • aerodromske takse koje iznose 115€

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • fakultativni izleti

PRIJAVA PUTOVANJA

RIVA TRAVEL,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 20 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.