NOVA GODINA 2020

 I S T A N B U L 

6 DANA – ; POLAZAK: 29.12.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 180€

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vodič Damir Skopljak, najbolji u Turskoj!

Related image

1.dan – 29.12.2019. PODGORICA Sastanak putnika ispred Hrama u 12:00h. Polazak autobusa sa parkinga ispred Hrama u 12:15h. Putovanje preko Albanije i Grčke, sa kraćim pauzama, udobnim autobusom visoke turističke klase… Noćna vožnja.

2.dan – 30.12.2019. ISTANBUL Dolazak u Tursku, zemlju sa najvećim privrednim rastom na svijetu. Odlazak autobusom na panoramsko razgledanje grada, jedinog koji se prostire na dva kontinenta. Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana…Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

Related image

3.dan – 31.12.2019. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak sa lokalnim vodičem: PLAVE DŽAMIJE(džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJE (sada pretvorena u muzej, nastala u IV vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija), TOPKAPI DVORACA (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka). Fakultativni odlazak u diskoteku ili restoran na doček Nove godine. SREĆNA VAM 2020.Noćenje.

Related image

4.dan- 01.01.2020. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet KRSTARENJE BOSFOROM –fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom na svijetu. Slijedi obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjediste Vaseljenske patrijaršije i Vaseljenskog patrijaha od 1600 godine, nalazi se u crkvi Sv.Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije, a najznačajnija je trećina stuba na kome je bio razapet Isus. Slobodno vrijeme za individualne obilaske i šoping. Uveče po želji grupe mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom.  Noćenje.

Related image

5.dan- 02.01.2020. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualne aktinosti, posjete muzejima i šoping, ili fakultativni izlet obilazak palate DOLMBAHŠE (raskošan dvorac u evropskom stilu sa haremom), gdje je poslednje dane života proveo i otac turske nacije Kemal Ataturk. Slobodno vrijeme za setnju I šoping (preporucujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su  Akmerkez, Kanyon, Istanbul Forum Marmara, Dževahir koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evrop. Sastanak putnika u 17:00h i polazak ka Crnoj Gori. Noćna voznja sa pauzama…

6.dan – 03.01.2020. PODGORICA Dolazak na parking ispred Hrama, kraj putovanja.

Related image

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz autobusima više turističke klase na navedenim relacijama
  • Hotelski smještaj u Istanbulu u Hotelu 3* (3 noćenja sa doručkom)
  • Obilasci prema programu – turističko vođstvo puta – organizacione i druge troškove

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Individualne troškove i fakultativne izlete,
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje 10 € po osobi.

PRIJAVA PUTOVANJA

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 35 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.