DRŽAVNI PRAZNICI

 KAPADOKIJA 

5 DANA – , POLAZAK: 20.05.2020.

CIJENA ARANŽMANA: 575€

Fascinira raznoliko bogatstvo Turske, zemlje susreta Istoka i Zapada, mora i planina, tradicije i modernizma. U ovoj zemlji kulture, gdje grčki i rimski spomenici stoje pored džamija i vizantijskih crkava, istorija je prisutna na svakom koraku. Nagradite sebe i doživite atmosferu u vrtlogu turskih bazara i letu balonom nad vilinim dimnjacima, prostorom koji je uveršten na UNESKO-ovu listu zaštićenih područja, u lavirintu podzemnih gradova i u oslikanim pećinskim crkvama, uz čašu divnog kapadokijskog vina, s plešućim dervišima mevlevijskog reda. Doživite praznik u prostoru gdje hrišćanstvo dobilo sledbenike poput Svetog Vasilija Velikog i Svetog Đorđa,.. Danas je Kapadokija vrlo popularna i zbog vožnje balonima, pa je jedan ameručki turistički hroničar ovu turističku atrakciju uvrstio u 5 najljjepših događaja na svijetu, i dodao da „ nije važno koliko puta u životu udahnute već je važno koliko puta ste ostali bez daha,…“ Dozvolite sebi da i Vi budete očarani ovim prostorom. Na ovom putovanju vodič će biti Damir Skopljak, najbolji u Turskoj.

KAPADOKIJA - Turisticke Agencije, Podgorica, Crna Gora - Najbolji ...

1.dan 20.05. PODGORICA – ISTANBUL – KAPADOKIJA Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici, kod šaltera Oki-air u 08:00h. Let za Istanbul u 09:45. Slijetanje na aerodrom Istanbul u 12:30h. Let za Kajseri u 16:00h. Slijetanje u 17:35h. Transfer do Avanosa Urgupa, starog grada kroz koji protiče najduža rijeka u Turskoj, Kizilirmak (Crvena rijeka), poznatog po proizvodnji keramike. Smještaj u hotel sa 4* večera i noćenje.

2.3. i 4. dan 21.22. i 23.05. KAPADOKIJA Doručak. Panoramsko razgledanje grada i odlazak na Učhisar, utvrđeni grad na padini stjenovitog vrha odakle se pruža prelijep pogled na dio Kapadokije. Smještena na hiljadu metara nadmorske visine, u srcu Anadolije, Kapadokija je vulkanska visoravan na kojoj su vode i vjetrovi tokom hiljada godina, uobličili u mekanom vulkanskom tufu raznolike forme, čitave šume kupastih brežuljaka, često sa tvrđim kamenom na vrhu, koji se bolje odupro eroziji. Nazivaju ih krunisanim piramidama ili vilinim dimnjacima. Taj gotovo mjesečev pejzaž smiruju boje stijena – blijedo siva, žuta, plava, ružičasta. Oblast je slavna po klasiranoj baštini pećinskih crkava u kojima je službe držao i Sveti Vasilije Veliki i vizantijskom zidnom slikarstvu (UNESKO), kao i po zapanjujućim trogloditskim selima. Tokom dva dana punog programa u Kapadokiji posjećujemo takođe Urgup, važan centar u Kapadokiji, Goreme, ansambl oslikanih pećinskih ranohrišćanskih crkava, podzemni grad Kajmakli (ili Derinkuju), koji su rani hrišćani koristili kao skrovište od neprijatelja (osam spratova, od kojih su danas za posjetioce otvorena četiri). Rano ujutro fakultativni let balonom nad vilinim dimnjacima i spektakularnim predjelima Kapadokije, a u smiraj dana degustacija divnih kapadokijskih vina. Biće ponuđen i fakultativni izlet za Kajseri, glavni i najljepši grad Kapadokije. Vecera. Nocenje.

Uchisar Castle Meets the Expectations of 2018 | Summer Home

5.dan 24.05. KAPADOKIJA – ISTANBUL- PODGORICA Doručak. Odlazak do Kajserija, polijetanje aviona u 11.20h, dolazak u Istanbul u 13.05h, nastavak leta za Podgoricu u 18.50h i dolazak u 19.40h.

Kapadokija i Istanbul (avionom) - 5 noćenja, avionom, Travelland

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Kajseri-Istanbul-Podgorica,
  • transferi autobusom po programu,
  • smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (dorucak-vecera),
  • obilasci prema programu,
  • usluge vodiča,
  • međunarodno zdravstveno osiguranje.
  • aerodromske takse,

U cijenu aranžmana nije uključeno :

  • ulaznice za sve lokalitete 25 eur,
  • fakultativne izlete,
  • obavezan bakšiš primjeren zemlji u kojoj boravimo.

PRIJAVA PUTOVANJA

RIVA TRAVEL,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu
subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma
br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 20 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne
rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.