KEFALONIJA I ZAKINTOS

9 DANA AUTOBUSOM 

I TERMIN / 21.07 – 29.07.2017.

II TERMIN / 28.07 – 05.08.2017. 

CIJENA ARANŽMANA – 285,00 €

1. DAN / PETAK / PODGORICA /
Polazak grupe sa parkinga ispred hotela “City” u 20:00 h. Vožnja kroz Albaniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe. Noćna vožnja….

2. DAN / SUBOTA /LEFKADA – KEFALONIJA /
Dolazak na Lefkadu. Slobodno vrijeme za doručak i individualne aktivnosti do polaska broda za Kefaloniju. Vožnja brodom traje 1:40 h. Po dolasku na Kefaloniju transfer do hotela. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Večernja šetnja gradom. Noćenje.

3. DAN / NEDELJA / MANASTIR SV. GERASIMOSA – PLAŽA ANTISAMOS /
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Manastira svetog Gerasimosa koji se nalazi u centralno – južnom dijelu Kefalonije, na oko 15 km udaljenosti od glavno grada, i upravo tu počivaju mošti svetog Gerasimosa, za koga se vezuje čudesno vjerovanje sa morskim algama. Poslije posjete manastiru odlazak na plažu Antisamos. Antisamos je plaža locirana na istočnoj obali, nedaleko od mjesta Sami, i predstavlja vrlo popularnu morsku Oazu za osobe koje vole šljunkovite plaže. Ova plaža odaje utisak ekvatorijalne oaze, zahvaljujući nestvarno zelenoj vegetaciji koja samo što ne uđe u more da se kupa sa nama. Kasni poslijepodnevni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / PONEDELJAK / MAKRIS GIALOS /
Doručak. Nakon doručka predviđen odlazak na plažu Makris Gialos. U okviru nje postoji i CostaCosta najposjećeniji plažni bar na ostrvu. Plaža je pjeskovita, i čista. Jedna od onih sa water sport asortimanom. Ovo je jedna od najurbanijih plaža na Kefaloniji. Veliki broj turista, muzika, žurka, prijatan ambijent i dobra atmosfera. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / UTORAK / PLAŽA MYRTOS /
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak plaže Myrtos. Na Kefaloniji se nalaze neke od najljepših plaža na svijetu. Najpoznatija plaža je Myrtos, na sjeveru ostrva, i rangirana je kao peta najljepša plaža na svijetu. Sniježno bijeli pijesak, pomiješan s kamenčićima i pjenom talasa tirkiznomodrog mora, osvajaju zauvjek.Na kraju plaže se nalazi simpatična mala pećina. U filmu Mandolina kapetana Korelija jedna scena se dešava upravo na ovoj plaži. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN / SRIJEDA / ZAKINTOS /
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili Fakultativni odlazak do Zakintosa. Krećemo iz luke u Argostoliju u 9:00h. Za 40 min. ćemo biti na rtu Skinari. (SVETIONIK) To je najbliža tačka na Kefaloniji. Obala od Svetionika Skinari do plaže Navagio gdje se nalazi olupina broda, zaista je nešto inpresivno. Oko 10:00 h ćemo biti na plaži gdje je olupina broda. Taj brod se nasukao 1983 godine. Kristalno bijelu i pješčanu plažu prekida rđa ovog broda. Na plaćia se zadržavamo pola sata. Nakon toga obići ćemo plave pećine. Ove pećine su stvorene dejstvom divljih talasa preko hiljadu godina. One dobijaju tu tirkiznu boju od bijelog pijeska sa stijena koji je na morskom dnu. Napravićemo pauzu od 30 minuta za kupanje. Nastavak putovanja ka simpatičnom selu Alikes gdje ćemo se zadržati nekih 2 sata. Vrijeme se može iskoristiti za ručak kao i za kupanje na lijepoj pješčanoj plaži. Povartak u Argostoli oko 18:00 h. Transfer do hotela. Noćenje.

7. DAN / ČETVRTAK / PLAŽA KSI (XI) /
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do plaže Ksi. U južnom dijelu poluostrva Paliki nalazi se plaza Ksi (Xi). Pijesak je zlatasto, crvenkaste i narandžaste boje sa postepenim ulaskom u more. U pijesku ima puno gline koja je vrlo blagotvorna za kožu. Ksi je dugačka plaža, koja poseduje Plavu zastavicu zbog izuzetno čiste vode. Na njoj se nalaze dva beach bara i jedan restoran u blizini plaže. Plaže su skroz uređene sa ležaljkama i suncobranima, a postoji i organizacija raznih sportova na vodi. Odmor na plaži. Povratak u hotel. Mogućnost fakultativnog organizovanja ’’Grčke večeri’’ u nekoj od taverni sa konzumacijom vina i grčke hrane. Ljubaznost osoblja, meni, tradicionalna grčka muzika i igra su garant dobrog provoda. Noćenje.

8. DAN / PETAK / PLAŽA SKALA /
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na plažu Skala, koja je jedna od najvećih pješčanih plaža ostrva Kefalonija. Odlično je uređena, sa velikim brojem kafića, restorana i beach barova, koji gostima mjesta nude animaciju tokom dana i večeri. Uživanje na plaži. Povratak u hotel. Mogućnost kolektivnog izlaska u neku od diskoteka. Noćenje.

9. DAN / SUBOTA / KEFALONIJA – LEFKADA – PODGORICA /
Doručak. Napuštanje hotela. Ukrcaj na trajekt za Lefkadu. Nastavak putovanja ka Podgorici. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim časovima. Kraj programa!!!

– Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu
– Usluga sedam noćenja sa doručkom u hotelu “Miramare” u Argostoliju, glavnom gradu ostrva
– Usluge vodiča za razglede prema programu
– Troškovi pratioca grupe
– Troškovi vožnje brodom Lefkada – Kefalonija – Lefkada
– Organizacioni troškovi putovanja

– Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 10 € )
– Fakultativni izleti,ulaznice za muzeje,
– Individualni troškovi…

Popusti za djecu:
0 – 5 godine — Besplatno na ležaju sa roditeljima
2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30%, 2. dijete 20% )

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Guliver iz Podgorice,Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.289. Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju po uslovima organizatora.