KRUJA I DRAČ

Jednodnevni izlet, 16.maj 2021.

 

Kruja je istorijski mali grad koji se nalazi uzvišenju, na oko 30 km od Tirane. Rodno je mjesto Skenderbega, albanskog nacionalnog heroja. Turistički je veoma posjećena zbog svog istorijskog značaja, muzeja posvećenom Skenderbegu,  tvrđave, stare čaršije sa autentičnim suvenirima, restoranima i prelijepe prirode.

Drač je jedan od najvećih i najstarijih gradova Albanije, nekada i glavni grad Albanije, najveća i najznačajnija  luka Albanije i  popularno ljetovalište sa prelijepim šetalištem, hotelima i restoranima.

  • Polazak grupe iz Bara, sa parkinga ispred Sportske dvorane u 7.30 h. Vožnja udobnim autobusom do albanske granice gdje nas čeka vodič.
  • Nastavak voznje do Kruje, po dolasku, upoznavanje Kruje i njenih znamenitosti, šetnja kaldrmom koja vodi do starog bazara gdje mozete kupiti suvenire ili uzivati u predivnoj panorami okolnih planina. Posjeta Skenderbegovom muzeju, slobodno vrijeme po dogovoru;
  • Po razgledu Kruje, nastavak puta za Drač;

  • Po dolasku u Drač,upoznavanje centra grada, kulturno-istorijskih znamenitosti, muzeja, rimskog amfiteatra iz II vijeka koji je najveći na Balkanu, bulevara, trga… Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju, trgovinu ili  ispijanje kafe u nekom od mnogobrojnih kafića duž obale.

Povratak za Bar u 18 h.

Cijena izleta je 20 eura po osobi

U cijenu je uključeno:

  • Prevoz turističkim autobusom
  • Obilazak Kruje i Drača sa lokalnim vodičem
  • Pratilac grupe iz agencije

U cijenu nije uključeno:

Individualni troskovi i ulaznice za muzeje

 

Organizator putovanja Riva Travel agencija iz Bara,licenca Ministarstva turizma CG br.405. Minim putnika za realizaciju izleta je 30 ,postovanje NKT mjera je obavezno.Za ovaj izlet,za drzavljane Crne Gore, je potrebna vazece licna karta ili pasos. Agencija nije u mogucnosti vrataiti novac putniku ukoliko odustane 48h prije izleta iz organizacionih razloga.