NOVA GODINA 2020

KUBA

HAVANA & VARADERO

11 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 28.12.2019

CIJENA ARANŽMANA :

Havana Memories Miramar 4* , Memories Varadero 4* – 1952€

Havana Nacional Hotel 5* , Grand Memories Varadero 5* – 2092€

ovo je najljepše ostrvo koje su moje oči vidjele…” pisao je Kristofer Kolumbo, čovjek pustolov koji je vidio skoro sve ljepote kugle zemaljske. Kuba je najveće Karipsko ostrvo. Nalazi se u najboljem društvu, gdje priroda nije žalila kada je dijelila svoju ljepotu. Okružena je Floridom, Kajmanskim ostrvima, Bahamima, Haitijem, Meksikom i Jamajkom, a zapljusku je vode Karipskog mora i Sjevernog Atlanskog okeana. Čuvena kubanska revolucija na čelu sa Fidelom Kastrom i Če Gevarom izazvala je totalne sankcije koje su trajale punih 55 godina. Od tada vrijeme kao da je stalo. Kuba i danas izgleda isto kao prije pet decenija. Jedino ovdje možete da vidite i živite prošlost! Havana je glavni grad Kube. Arhitektura iz kolonijalnog doba, trgovi, ulice, prodavnice, katedrale, parkovi, dokovi … sve u Havani je drugačije od svega što ste do sada vidjeli. Posebnu pažnju plijeni Stari grad koji je pod zašitom UNESCO-a. Ne zaboravite da se ovdje prave najbolje cigare na svijetu! Varadero je glavni  turistički grad na Kubi. Nalazi se na poluostrvu Hikakos, 140 km istočno od Havane. Na najširem dijelu poluostrvo je široko samo 1,2 km. Svojim posjetiocima nudi 20 km najfinijih peščanih plaža. Visoka turistička sezona na Kubi je period od decembra do aprila, mada su najtopliji dani (ali sa većim brojem kišnih dana) u periodu našeg ljeta. Prosječna temperatura vazduha na Kubi je oko 27 C°, a mora oko 26 C°. Valuta je kubanski pezos (CUP – koji koriste stanovnici) i kubanski konvertibilni pezos (CUC – koji koriste turisti). 

Image result for Kuba

1.dan (28.12.2019.) PODGORICA – PARIZ Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu u 10:00 h. Polazak aviona za Pariz u 11:40 h. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan (29.12.2019.) PARIZ – HAVANA Transfer do aerodroma. Check – in za let Pariz – Havana, ukrcaj u avion i polijetanje po redu letjenja u 14:10 h. Slijetanje u Havanu u 18:35 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

Image result for Kuba

3.dan (30.12.2019.) HAVANA Doručak. Poludnevno razgledanje Havane: Miramar, šetalite Malekon, kvart Vedado, panorama tvrđave Moro, hotel Nacional, Stari grad, posjeta fabruci/muzeju čuvenog kubanskog ruma, Kapitol, Trg Revolucije… Mogucnost fakultativnog izleta Hemingvej tura – koktel bar Floridita i kafe Bodegita del Medio. Odlazak do imanja Ernesta Hemingveja – La Vigia. Ručak uz doplatu u omiljenom piščevom restoranu La Terazza u Kohimaru. Povratak u Havanu. Noćenje. Fakultativni večernji odlazak u najčuveniji kabare „Tropicana“. Noćenje

Related image

4.dan (31.12.2019.) HAVANA – VARADERO Doručak. Slobodno vrijeme i transfer grupe do Varadera (najčuvenijeg ljetovališta na Kubi udaljenog 140 km od Havane). Smještaj u hotelu na bazi All inclusive (“sve uključeno“) Doček Nove Godine. Noćenje.

5.dan (01.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“… Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

Related image

6.dan (02.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“… Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

7.dan (03.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“… Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta sa posjetom farmi krokodila u Guami. Noćenje.

8.dan (04.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

Image result for varadero cuba

9.dan (05.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta koji obuhvata vožnju katamaranom do ostrva Cayo Blanco, ronjenje, kupanje sa delfinima, ručak u restoranu i slobodno vrijeme za kupanje na prelijepoj pješčanoj plaži. Noćenje.

10.dan (06.01.2020.) VARADERO – HAVANA – PARIZ Doručak. Slobodno vrijeme.  Transfer do  aerodroma u Havani i let za Pariz u 20:55 h po redu letjenja. Obroci u avionu…

11.dan (07.01.2020. ) Dolazak u Pariz u 11:50 h. Let za Podgoricu u 14:00 h, sa slijetanjem na podgorički aerodrom u 16:20 h. Kraj programa.

Image result for voznja katamaranom varadero kuba

U cijenu aranžmana je uključeno :

 • Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Pariz – Havana – Pariz – Podgorica,
 • Smještaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* ili 5* u Havani (2 noćenja na bazi noćenja sa doručkom), Varaderu (6 noćenja na bazi All Inclusive) i Parizu (1 noćenje sa doručkom),  
 • Transfer Havana – Varadero – aerodrom Havana,
 • Transfer aerodrom Pariz – hotel – aerodrom Pariz,
 • Transferi i razgledanja prema programu,
 • Troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

 • Avio-takse 298 €,
 • Fakultativni izleti i troškovi ulaznica u muzeje i diskoteke i ostale nepomenute usluge,
 • Izlazna taksa sa Kube 25 €, plaća se na aerodromu u Havani,
 • Međunarodno putno osiguranje (20 €)  
 • Osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

PRIJAVA PUTOVANJA

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice,licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491

*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 15 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.