JESEN 2019

LONDON

FUDBALSKA UTAKMICA ENGLESKA – CRNA GORA

5 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 12.11.2019

CIJENA ARANŽMANA : 569€

London je glavni grad Velike Britanije, ali i svjetska prijiestonica berze, mode, umjetnosti i zabave. Ranije je bio srce ogromnog carstva kao i idustrijske revolucije, ali i izvor poznate svjetske literature i književnosti. U dvadesetom vijeku grad je obnavljan nakon bombaškog napada iz II svjetskog rata, kada postaje prava moderna multinacionalna metropola. Danas je on jedna od najtraženijih turističkih destinacija, u koju turisti idu iz najrazličitijih razloga, zbog toga što ima najšareniju turističku ponudu, zabavu, kulturu, umjetnosit,  moderne umjetnosti, poslovni turisti koji dolaze zbog seminara i sajmova, zabavnih parkova i još mnogo toga

Image result for london united kingdom

1. dan PODGORICA – LONDON Sastanak grupe na podgoričkom aerodromu kod šaltera Fly Montenegro u 18 h. Let za London  u 19:15 h.  Po slijetanju je predviđen transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan LONDON  Doručak. Panoramski razgled autobusom u kojem će vas oduševiti veličanstveni sjaj njegovih prepoznatljivih simbola: Royal Albert Hall, Alber Memorial, South Kensington, Hyde Park, rijeka Temza, zgrada parlamenta s Big Benom, Westminsterska opatija, poznati panoramski točak London Eye, most Waterloo, četvrti West End i Fitzrovia, kao i mnogi drugi… Predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju s vodičem  putovanja u kojem ćemo upoznati najživlji dio grada na potezu od Piccadily Circus do Leicester Square s nezaobilaznim dijelom koji se zove China Town. Ovo je trenutak u kojem ćete osjetiti sjajnu energiju ovoga grada i njegovih stanovnika – prepustite se trenutku jer vi ste u Londonu, gradu u kojem se nalazi sve što život može ponuditi (barem tako kaže Samuel Johnson, a mi ćemo se s njim apsolutno složiti). Povratak u hotel. Noćenje.

Image result for london united kingdom

3. dan LONDON  Doručak. Dan započinjemo odlaskom do mosta Waterloo i šetnjom južnom obalom Temze do poznatog panoramskog točka London Eye. Doživite London sa 137 m visine od kuda se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu (ulaznica uz doplatu). Pogled na London iz ptičje perspektive je u najmanju ruku spektakularan i vrijedi svake utrošene funte, ali ono što je važnije vožnja panoramskim točkom  upotpunit će vaš doživljaj grada i ostaviti vas bez daha. Šetnju nastavljamo preko mosta Westminster do političkog i vjerskog središta cijele monarhije: parlamenta s Big Benom, kao i Westminsterske opatije, dalje preko ulice Whitehall okružene brojnim ministarstvima i poznatom rezidencijom britanskog premijera na adresi Downing Street 10. Odmorite se na Trafalgar trgu gdje se smjestila poznata Nacionalna galerija. Nastavljamo razgled šetnjom kroz St. James Park pa sve do Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske porodice. Naš vodič upoznat će vas s kraljevskom porodicom – dinastijom Windsor i ispričati  zanimljive priče iz kraljevske porodice. Poslijepodne je rezervisano za posjetu šarmantnoj gradskoj četvrti South Kensington u kojoj će vas osim elegantnih engleskih kuća oduševiti Natural History Museum – jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum, Victoria & Albert Museum te robna kuća Harrods. Organizovan odlazak na utakmicu Engleska – Crna Gora. Povratak u hotel. Noćenje.

Image result for london united kingdom

4. dan LONDON – GREENWICH  Doručak. (fakultativno). Današnji dan provodimo na području istočnog dijela Londona i to na području poslovnog centra svijeta – londonskog City-a. Oduševit će vas sjajan spoj starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja: krećemo od St. Paul’s Cathedral i Millennium Bridge od kuda se pruža sjajan pogled na južnu obalu rijeke Temze. Zatim slijedi odlazak do londonske kule Tower of London u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. vijeka te najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge. Vožnja brodom po rijeci Temzi do Greenwicha, poznatog po Kraljevskom opservatoriju kojim prolazi nulti meridijan i gdje se nalazi najveći pomorski muzej na svijetu te brod-muzej Cutty Sark. Šetnja ljupkim gradićem koji će vas osvojiti na prvu nakon čega predlažemo ručak na lokalnoj pijaci. Poslijepodne iskoristite dobru londonsku ponudu i obavite shopping u poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent’s Street ili nekoj od robnih kuća: Harrods, Selfridges, Primark i slično. Noćenje.

Image result for london greenwich

5. dan LONDON – PODGORICA  Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma London Stansted. Prijava na let za Podgoricu u 12 h na liniji (Ryanair) s dolaskom u Podgoricu  u 15:50 h prema lokalnom vremenu.

Related image

U cijenu aranžmana je uključeno :

 • Prevoz avionom na relaciji Podgorica – London – Podgorica,
 • Transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom,
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi  noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  
 • Usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja,
 • Avio takse.  
 • Rucni prtljag 10 kg.

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

 • Kofer do 20 kg ( 68 € ),
 • Fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju,
 • Međunarodno putno osiguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanja.
 • Ulaznice za utakmicu ( agencija posreduje prilikom kupovine ulaznica )
 • Troškovi britanske vize  206,00 €.

PRIJAVA PUTOVANJA

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice,licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491

Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 15 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.

• Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.