NOVA GODINA 2020

SJEVERNA AMERIKA

LOS ANGELES & LAS VEGAS

11 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 28.12.2019

CIJENA ARANŽMANA : 1799€

LOS ANĐELES:  „Grad anđela“ smješten na širokom prostoru u južnoj Kaliforniji, okružen je prostranim planinama, dubokim dolinama, šumama, pustinjama i moćnim plavetnilom Tihog okeana. Saznajte zašto je toliko slavnih ličnosti odlučilo smjestiti svoje prebivalište baš u ovaj dio Kalifornije. Hollywood, svjetska fabrika filma i zabave, sinonim je za slavu. Njegova neodoljiva magija privlači milione posjetilaca u Los Anđelesu, sa željom da barem nakratko budu dio tog glamura. Prošetajte Hollywood bulevarom, Sunset Stripom i glamuroznim Rodeo Driveom, poznatom po brojnim umjetničkim galerijama i elegantnim trgovinama gdje kupuju slavni. Provedite dan na plaži – na Venice Beach-u možete posmatrati mlade i stare dok voze rolere, a na plaži Malibu surfere. U Universal filmskim studijima možete otkriti kako se stvara filmska magija. U blizini se smjestio i Disneyland, „najsretnije mjesto na svijetu“, gdje možete potražiti izgubljeno dijete u sebi.

LAS VEGAS: „kockarski raj“ i prijestonica zabave očekuje vas u glamuroznom ruhu! Blještave kockarnice, atraktivne predstave i događanja, porodične atrakcije, prekrasni golf tereni, vrhunski restorani i butici, samo su dio onoga čime Las Vegas privlači one željne uzbuđenja i avanture. Od svjetski poznatog Stripa, preko pješačke zone Downtowna s mnoštvom neonskih reklama i poznate ulice Fremont, Las Vegas nudi nezaboravan odmor i, s pravom, nosi titulu svjetske prijestonice zabave. Iako ga popularno zovu „Grad grijeha“, ne brinite – jer What happens in Vegas – stays in Vegas!

Related image

1.DAN – 28.12 – PODGORICA – PARIZ Polazak grupe sa aerodroma u Podgoriciu 11:40h za Pariz.  Dolazak u Pariz u 14:20h. PARIZ – LOS ANĐELES – Nakon završenih graničnih formalnosti ukrcaj na let za Los Anđeles koji je predviđen u 18:10h. Dolazak na aerodrom u Los Anđelesu u 21:10h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2.DAN – 29.12 – LOS ANĐELES -Dan predviđen za obilazak „Grada Anđela“ u pratnji vodiča i to: Beverly Hills, Belle Air, Rodeo Drive, Hollywood, Šetalište zvijezda gdje su otisci stopala i dlanova poznatih svjetskih glumaca, Kineski teatar, Dolby teatar – nekadašnji Kodak teatar, Sunset bulevar… Večernji fakultativni odlazak na utakmicu NBA lige u Stejpls centar ( LA Lakers – Dallas Mavericks ). Na putu do Stejpls centra vidjećete Olvera ulicu – najstariji dio Los Anđelesa, zatim Meksički market, Volt Dizni koncertnu dvoranu koju je dizajnirao Frenk Geri, proći ćemo pored Gradske skupštine i zgrade policije Los Anđelesa koja će Vas podsjetiti na scene iz brojnih popularnih filmova – Supermen, Nemoguća misija i drugi… Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

Image result for hollywood los angeles

3.DAN – 30.12. -LOS ANĐELES – SAN DIJEGO   Dan predviđen za cjelodnevni fakultativni izlet do San Dijega – jednog od najljepših gradova Kalifornije u kojem se nalaze najveći vodeni kompleks posvećen morskom svijetu – Sea World kao i jedan od najljepših Zoloških vrtova na svijetu. Takođe vidjećete gradsko jezgro, zatim Balboa park, preći preko mosta Koronado na istoimeno ostrvo… U poslijepodnevnim časovima povratak u Los Anđeles. Noćenje.

Related image

4.DAN – 31.12. – LOS ANĐELES Dan predviđen za posjetu Univerzal studiju. Fakultativni obilazak jednog od najčuvenijih filmskih studija na svijetu – Universal Studio, gdje ćete otkriti tajne snimanja filmova. Preporučujemo popodnevno uživanje na promenadi u Santa Monici, mondenskom mjestu i jednom od bisera Kalifornije. U večernjim časovima preporučujemo neka od mjesta za doček Nove godine, kao što su brod Queen Mary (www.queenmary.com), Gladstones restoran u Malibu-u, The Basement tavern u Santa Monici… Doček Nove Godine. Noćenje.

Image result for santa monica california

5.DAN – 01.01. – LOS ANĐELES Dan predviđen za posjetu nekom od zabavnih parkova: Disneyland ili Knott’s Berry Farm ili nekom od brojnih shopping centara ( Citadel outlets, Camarillo premium outlets…) Noćenje.

Related image

6.DAN – 02.01. – LOS ANĐELES – LAS VEGAS U jutarnjim satima polazak ka Las Vegasu – gradu kocke, grijeha i provoda za odrasle. Po dolasku u Las Vegas predviđen je smještaj u hotel. Las Vegas je nastao tek 1905. godine, a zvanje grada je dobio 1911. Najpoznatija ulica u gradu danas je Las Vegas bulevar, poznatiji kao „Strip“, dug 6,4 km. U ovoj ulici se nalazi najveći broj kazina, hotela, diskoteka i restorana. Las Vegas je postao grad gdje vrhunski svjetski kuvari otvaraju svoje restorane: Joel Robuchon u MGM-u, Sirio Maccioni u Le Cirque u Bellagiu, Andre Rochat u Alize at the Palms… Noćenje.

Image result for strip las vegas

7.DAN – 03.01.LAS VEGAS – KOLORADO KANJON Preporučujemo fakultativni cjelodnevni izlet do Kanjona rijeke Kolorado,  jednog od Sedam svjetskih čuda i jedan od najdubljih kanjona na svijetu. Ekskurzija obuhvata i obilazak Huverove brane koja je proglašena za jedno od pet najvećih dostignuća u oblasti građevine u 20. tom vijeku. Obilazak kanjona Kolorado obuhvata i mogućnost helikopterske vožnje do korita same rijeke kao i šetnju po Grand canyon Skywalk-konstrukciji lociranoj na skoro 1500m  iznad kanjona sa koje se pruža najljepši pogled na kanjon.Povratak u hotel u poslijepodnevnim časovima. Noćenje

Image result for kanjon kolorado

8.DAN – 04.01. – LAS VEGAS – KALIKO Dan predviđen za individualne aktivnosti i šoping. Mogućnost fakultativnog izleta za Kaliko – Grad duhova gdje ćete moći vidjeti kako je izgledao jedan rudarski gradić krajem 19. vijeka sa autentičnim ambijentom poput onog iz kaubojskih filmova. U samom Vegasu preporučujemo da posjetite neki mjuzikl šou ili cirkusku predstavu (Jersey Boys ili Cirque de Soleil ) koji se održavaju  u brojnim hotelskim dvoranama. U večernjim satima preporučujemo odlazak na koncert Paule Abdul u hotelu Flamingo. Noćenje.

Related image

9.DAN – 05.01.LAS VEGAS Slobodan dan za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.

10.DAN – 06.01. – LAS VEGAS – LOS ANĐELES – PARIZ  Napuštanje hotela i transfer do aerodroma u Los Anđelesu. Čekiranje i let za Pariz koji je  predviđen u 15:25h.

11.DAN – 07.01. – PARIZ – PODGORICA... dolazak u Pariz u 11:15h po lokalnom vremenu. Let za Podgoricu u 14:00h sa slijetanjem na aerodrom u Podgorici u 16:20h.

Image result for LAS VEGAS

U cijenu aranžmana je uključeno :

 • Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Los Anđeles – Podgorica (Via Pariz),
 • Bus transfer Los Anđeles – Las Vegas – Los Anđeles,
 • Transferi od aerodroma do hotela i obratno,
 • 5 noćenja u Los Anđelesu,
 • 4 noćenja u Las Vegasu,
 • Troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

 • Avio-takse 305 eura,
 • Fakultativni izleti,
 • Troškovi pribavljanja viza (agencija popunjava formular za vizu),
 • Međunarodno putno osiguranje,
 • Osiguranje od otkaza aranžmana koje se preporučuje.

PRIJAVA PUTOVANJA

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice,licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491

*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 15 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.