MADRID

   5 dana (4 noćenja)

  Norvegian airlines-om (jutarnji odlazak, poslijepodnevni povratak)

16.10.-20.10.

cijena aranžmana  490€

 

Program putovanja:

*1. dan PODGORICA–DUBROVNIK – MADRID Transfer od Podgorice do Dubrovnika. Polijetanje aviona sa aerodroma Ćilipi za Madrid u 10:35 h. Po slijetanju na aerodrom Barajas u Madridu predviđen je transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak u središte grada. Šetnja Puerta del Sol, Plaza Mayor, Calle Mayor, Calle Arenal, Plaza de Santa Ana. Slobodno veče.

*2. dan MADRID Doručak. Nakon doručka panoramski razgled grada sa stručnim vodičem: Puerta de Castilla, Paseo de la Castellana, Palacio de Congresos, Estadio Santiago Bernabeu, Nuevos Ministerios, Plaza Colon, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comuncationes, Fuente de Neptuno, Museo del Prado, Atocha, Gran Via, Plaza Espana. Slobodno vrijeme. Mogućnost fakultativnog odlaska na Flamenco sou. Noćenje.

*3. dan TOLEDO Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekada je bio glavni grad Španije. Poznat je kao grad triju kultura – hrišćanske, jevrejske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija evropska škola za prevodioce pa se preko toledskih prevodioca cijela Evropa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i radio. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španijij) – samostan i crkva San Juan de los Reyes – Alcázar – crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) – sinagoga Santa Maria La Blanca – Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

*4. dan AVILA – SEVOVIJA Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Ávilu i Segoviju ili slobodan dan u Madridu. Ávila, „grad kamena i svetaca“, grad je smješten 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim zidinama iz 11 vijeka. s 90 utvrđenih tornjeva. Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrđenja u Evropi. Ávila je stari srednjovjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska. Razgled istorijskog jezgra s utvrđenom katedralom iz 12. vijeka, gotičkim palatama i romaničkim crkvama. U nastavku dana vožnja do Segovije, nekada plemićkog grada i kraljevske rezidencije. U doba starog Rima Segovia je imala akvadukt dug 16 kilometara. Razgled staroga grada: Plaza Mayor – katedrala – Alcázar – Trg sv. Martina i plemićka četvrt s palatama i crkvama. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

*5. dan. MADRID – DUBROVNIK – PODGORICA Doručak. Odjava iz hotela. Nakon toga polazak ka aerodromu i ukrcaj na let za Dubrovnik. Let za Dubrovnik je planiran u 14:10 h. Po dolasku u Dubrovnik transfer do Podgorice. Kraj programa!

*Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik -Madrid – Dubrovnik ;
*Transferi autobusom Podgorica – Dubrovnik, kao i aerodrom-hotel-aerodrom ;
*Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje); *Usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja;
*Avio-takse na letu kompanije Norvegian;
*Rucni prtljag 10 kg 55x40x23.


*Fakultativni izleti i posjete;
*Međunarodno putno osiguranje (4,60 €);
*Osiguranje od otkaza putovanja;
*Prtljag do 20 kg (36 €);
*City takse – plaćaju se u hotelu.

*Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice.

*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 10 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.

•Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
•Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
•Napuštanje soba je do 10:00 časova na dan izlaska iz hotela.
•Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja,kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 12 putnika).
•Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
•Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel D.O.O.
•Kontiki Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.