JESEN 2019

MADRID

5 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 22.10.2019

CIJENA ARANŽMANA : 495€

Putovanje u Madrid , prijestonicu Španije , velegrad od oko 5 miliona stanovnika , putovanje je u središte kulturnog i umjetničkog života države. Kao i svaku metropolu , vrijedi ga upoznati kroz najpoznatije građevine i spomenike , ali i kroz ona manje poznata mjesta , gradske četvrti u središte grada , uličice , trgovi , raznolike dućane , i naravno restorane. Pored Madria leže dvije kultne lokacije , drevna prijestonica Toledo i monumentalni El Escorijal. Dodatak je ovo dostojan središta monarhije , mjesta koja upotpunjuju naše putovanje u Madrid i čine ga NEZABORAVNIM!!!

Related image

1. dan PODGORICA–DUBROVNIK–MADRID Transfer od Podgorice do Dubrovnika. Polijetanje aviona sa aerodroma Ćilipi za Madrid u 10:40 h. Po slijetanju na aerodrom Barajas u Madridu, predviđen je transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak u središte grada. Šetnja Puerta del Sol, Plaza Mayor, Calle Mayor, Calle Arenal, Plaza de Santa Ana. Slobodno veče.

2. dan MADRID Doručak. Nakon doručka panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem: Puerta de Castilla, Paseo de la Castellana, Palacio de Congresos, Estadio Santiago Bernabeu, Nuevos Ministerios, Plaza Colon, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comuncationes, Fuente de Neptuno, Museo del Prado, Atocha, Gran Via, Plaza Espana. Slobodno vrijeme. Mogućnost fakultativnog odlaska na Flamenco šou. Noćenje

Image result for madrid spanija

3. dan TOLEDO Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekada je bio glavni grad Španije. Poznat je kao grad triju kultura – hrišćanske, jevrejske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija evropska škola za prevodioce pa se preko toledskih prevodilaca cijela Evropa upoznala s djelima antičkih mislilaca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i radio. Po dolasku u Toledo slijedi razgledanje u pratnji vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španijij) – samostan i crkva San Juan de los Reyes – Alcázar – crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) – sinagoga Santa Maria La Blanca – Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

Image result for toledo spain

4. dan AVILA–SEGOVIJA Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Ávilu i Segoviju ili slobodan dan u Madridu. Ávila, „grad kamena i svetaca“, grad je smješten 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim zidinama iz XI vijeka. s 90 utvrđenih tornjeva. Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjevjekovnih utvrđenja u Evropi. Ávila je stari srednjevjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska. Razgled istorijskog jezgra s utvrđenom katedralom iz XII vijeka, gotičkim palatama i romaničkim crkvama. U nastavku dana vožnja do Segovije, nekada plemićkog grada i kraljevske rezidencije. U doba starog Rima Segovia je imala akvadukt dug 16 kilometara. Razgledanje staroga grada: Plaza Mayor – katedrala – Alcázar – Trg sv. Martina i plemićka četvrt s palatama i crkvama. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

Related image

5. dan. MADRID–DUBROVNIK–PODGORICA Doručak. Odjava iz hotela. Nakon toga polazak ka aerodromu i ukrcaj na let za Dubrovnik. Let za Dubrovnik je planiran u 14:15 h. Po dolasku u Dubrovnik transfer do Podgorice. Kraj programa!!!

Image result for madrid spanija

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik -Madrid – Dubrovnik,
  • Transferi autobusom Podgorica – Dubrovnik,
  • Aerodrom-hotel-aerodrom,
  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),
  • Usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.
  • Avio-takse na letu kompanije Norvegian,
  • Prtljag

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Fakultativni izleti i posjete,
  • Međunarodno putno osiguranje ,
  • Osiguranje od otkaza putovanja.

PRIJAVA PUTOVANJA

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice,licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491

*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 15 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.

• Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.