JUŽNA ITALIJA

BARI – NAPULJ – SORENTO – KAPRI – POMPEJA – AMALFI – POZITANO – RAVELLO – LEĆE – ALBEROBELO

 7 DANA – AUTOBUS, Polazak: 18.05-24.05.

CIJENA ARANŽMANA: 235 €

1. DAN / PODGORICA – DRAČ /
Okupljanje putnika ispred hotela “City” u 16:00h. Polazak prema Draču u 16:15h. Vožnja kroz Albaniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti. Po dolasku u Drač slobodno vrijeme. Ukrcavanje na feribot u 22:00h. Noćna plovidba Jadranskim morem…

2. DAN / BARI – NAPULJ /
Uplovljavanje u luku Bari u prijepodnevnim satima (oko 08:00h). Slijedi iskrcavanje sa feribota i odlazak za Napulj. Po dolasku polazak u organizovani obilazak grada, nekadašnje prestonice južne Italije. Razgledanje istorijskog centra: Duomo – katedrala, Korzo Umberto I, Novi zamak, Galerija Umberto I, Teatar San Karlo, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom, ulica Kiaia sa „najstarijom“ picerijom na svetu… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN / NAPULJ – SORENTO – KAPRI /
Doručak. Slobodno vrijeme u Napulju, ili fakultativni izlet za Sorento i Kapri (CAPRI). Po dolasku u Sorento koje važi za jedno od najljepših ljetovalista Italije ukrcavanje na feribot za Kapri. Dolazak u luku Marina Grande. Vožnja minibusevima do mjesta Kapri i razgledanje mjesta: trg Piazzetta sa srednjovjekovnim kućama, manastir Certosa di San Giacomo, gradski park Giardini di Augusto, via Camerelle s luksuznim dućanima i dizajnerskim buticima. Slobodno vrijeme do polaska prema Sorentu. Povratak brodom u Sorento, grada smještenog na litici, s prekrasnim pogledom na Vezuv. Slijedi šetnja uskim kamenim ulicama i slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / NAPULJ – POZITIANO – AMALFI /
Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet autobusom na Amalifijsku obalu – Amalfitianu, popularnu turističku destinaciju, smještenu na strmim obalama Tirenskog mora. Slijedi vožnja zavojitim putem, uz plantaže limuna, do Positiana, grada s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Po dolasku šetnja mondenskim mjestom, gdje svakako predlažemo isprobati poznati liker limonćelo (limoncello). Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg mjesta na obali. Šetnja do katedrale Svetog Andrije, prekrasne građevine izgrađene u mavarskom stilu. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Ravella, gradića smještenog na 350 metara nadmorske visine, sa prekrasnim pogledom na obalu i idealnom mestu za fotografisanje. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / NAPULJ – POMPEJA – VEZUV – LEĆE

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u Napulju ili odlazak na fakultativni izlet Pompeja i Vezuv. Vožnja autobusom do arheološkog nalazišta Pompeja na razgledanje ostataka starorimskog grada, koji je u ljeto 79. godine nestao u erupciji vulkana Vezuv. Lokacija je zbog pepela ostala neotkrivena preko 1500 godina. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Vezuva, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku slijedi 20-minutna šetnja do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200 m nadmorske visine. Poslednja jača erupcija vulkana bila je 1944. godine i od tada miruje. Kada je lijepo vrijeme sa vrha vulkana pruža se prekrasan pogled na Napuljski zaliv. Povratak u Napulj i nastavak vožnje prema Lećeu. Kasni dolazak u Leće. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. DAN / LEĆE – ALBEROBELO – BARI /
Doručak. Odjava iz hotela. Prijepodnevni obilazak istorijskog centra Lećea sa razgledanjem: portiko Napulja sa Trijumfalnom kapijom, palata Vlade, trg Oronco, Katedralni trg… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Napuštanje Lećea i odlazak do nevjerovatnog Alberobela, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mjestašca su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neobičnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Pored crkve, obići ćemo i „Kuću ljubavi“, svetilište doktora… Slobodno vrijeme do polaska ka Bariju. Dolazak u Bari i odlazak autobusom do bazilike Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja. Nakon obilaska, ukrcavanje na brod i plovidba prema Draču. Noćna plovidba.

7. DAN / DRAČ – PODGORICA /
Uplovljavanje u luku Drač u prijepodnevnim časovima. Polazak prema Podgorici. Dolazak u Podgoricu u poslepodnevnim časovima. Kraj programa.

– Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Lećeu
– Tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Napulju
– Povratna karta za ferry ( deck ) , mogućnost doplate za kabinu
– Licencirani vodič tokom cijelog putovanja
– Organizacioni troškovi
– Obilasci prema programu putovanja

Fakultativni izleti:
– Sorento- Kapri ( sa kartom za brod )
– Amalfijska obala ( Pozitano, Amalfi i Ravella)
– Pompeja i Vezuv
– Medjunarodno putno i zdravstveno osiguranje – 7,00 €
– Individualni troškovi putnika

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Guliver iz Podgorice,Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.289. Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju po uslovima organizatora.

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Predmet (Naziv smjestajnog objekta, izlet) (obavezno)

Broj Putnika

Vaša Poruka