MAGIČNI SANTORINI

10 DANA AUTOBUSOM  Polazak: 28.07. – 06.08. 

CIJENA ARANŽMANA – 399,00 €

1. DAN / PODGORICA – ATINA (PIREJ) /
Polazak oko 10:00 h sa parkinga ispred hotela “City”. Dnevno noćna vožnja autobusima visoke turističke klase kroz Albanije i Grčke, sa usputnim zadržavanjima za odmor i granične formalnosti.

2. DAN / ATINA – SANTORINI (ferryboat) /
Dolazak u Atinu (luka Pirej) u ranim jutarnjim časovima. Polazak trajekta za Santorini u 07:25h. Dolazak na Santorini u luku Atinios u 14:50h, odakle dalje autobusom stižemo do našeg krajnjeg odredišta, turističkog mjesta Perissa, koje je od glavnog grada Fire udaljeno 10km. Smještaj u hotel. Ovo egzotično ostrvo nastalo poslije erupcije vulkana Santorin. Kombinacija romantike, prirodnih ljepota sa najbojim žurkama po plažama i klubovima dobitna je kombinacija za ljeto 2017… Upoznajte jedno od najljepših grčkih ostrva egejskog mora. Ostrvo koje će vas ostaviti bez daha. Fira, Oia i drugi gradići i sela, u kombinaciji sa plažama sa crnim vulkanskim pijeskom urezaće Vam se zauvijek u sjećanje. Inače, promocija slikom Grčke u svijetu i većina grčkih razglednica baš je snimljena i uslikana na ovom ostrvu. Aktivan odmor može da počne! Slobodno vrijeme.

3. DAN / PERISA – FIRA /
Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor na prelijepim plažama Santorinija. U 17:00 h odlazak u grad Firu. Fira je glavni grad ostrva Santorini i najvažnije je mjesto na ostrvu. Smješten je na zapadnoj strani ostrva. U Firi ćete doživjeti nevjerovatne zalaske Sunca. Povratak u Perisu u večernjim časovima. Noćenje.

4. DAN / PERISA – AKROTIRA – CRVENA PLAŽA /
Dorućak. Odlazak na izlet sa posjetom Akrotiri – arheološkog nalazišta postradalog u erupciji vuklana prije 3500 godina. Zapanjujuće očuvano nalazište pod debelim slojevima vulkanske prašine sačuvalo je nevjerovatne artefakte blistave Minojske civilizacije. Posjeta Crvenoj plaži po Trip advisor-u najljepšoj na Santoriniju. Slobodno vrijeme i kupanje. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Naveče kolektivni odlazak busom u diskoteku u Firi. Povratak po dogovoru sa grupom. Noćenje.

5. DAN / PERISA – VINARIJA – MANASTIR SVETI ILIJA – PLAŽA PERIVOLOS /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak vidikovca na najvećem uzvišenju ostrva (525m.n.v) – planini Profiti Ilia (prorok Ilija) i posjeta istoimenom manastiru koji se tu nalazi. Posjeta vinariji. Vulkansko tlo Santorinija garantuje neobična kompleksna vina i sigurno je svako od njih veoma ukusno. Ne propustite slatki “Vinsanto”. Vinarije na Santoriniju su poznate po prostorijama za degustaciju i vinskim turama, a vinarija “Koustogianopuulos” koju ćemo i posjetiti ima muzej posvećen pravljenju vina i degustaciji. Posjeta Koustogianopuulos vinariji približiće nam nekadašnji život na Santoriniju u preko 300 m podzemnih tunela gdje pokretne lutke prikazuju kako se nekada na Santoriniju živjelo i proizvodilo vino. Na ovoj vinskoj turi probaćemo četiri vrste vina. Odlazak na plažu u Perivolos. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

6. DAN / PERISA – OIA /
Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Fakultativni odlazak za Oiu, potpuno bajkovito mjesto. Iako po arhitekturi slicno Firi, i samo na liticama kaldere, mnogo je mirnije, tiše, manje pretrpano turistima, a u njemu je sve još manje, građevine su minijaturne i kao da su iz neke priče. Svaki prizor, svaki detalj, kao da je sišao sa razglednica. Najveći broj turista u ovom bajkovitom mjestu se skupi u periodu pred zalazak sunca, koji se posmatra grupno sa stare tvrđave. Ipak, ako ne vidite nikakvu čar u tome da se sa masom ljudi čekate zalazak sunca i onda još se mislite čemu aplauz oko Vas, onda savjetujemo da prošetate do samog kraja litica, do vetrenjčce koja je jedan od simbola Oie i da se smjestite tu, u neku od malih baštica i u miru gledate taj čarobni zalazak sunca. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

7. DAN / PERISA – KRSTARENJE “JUTRO NA KALDERI” /
Doručak. Odlazak do luke Atinios, gdje organizujemo cjelodnevni fakutativni izlet ‘’Jutro na Kalderi”. Plovidba brodom do malog ostrva Nea Kameni, gdje se obilazi i danas aktivni vulkan. Potom se krstarenje nastavlja do ostrva Palea Kameni, gdje se nalazi topli izvor, mogućnost plivanja. Dolazak na ostrvo Tirasija, obilazak, kupanje, individualno uživanje uz Grčku kafu ili ručak u tradicionalnim tavernama. Potom brod nastavlja plovidbu pored litice, gdje možete napraviti fantastične slike, naročito kada se brod približi mjestu Oia ili samoj luci Atinios. Povratak u hotel u večernim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. DAN / PERISA – KAMARI (GRČKO VEČE) /
Doručak. Organizovana posjeta najluksuznijim hotelima na ostrvu gdje ćete provesti dan uživajući u kupanju i odmoru na bazenima sa nevjerovatnim pogledom. U večernjim časovima fakultativni odlazak na tradicionalno Grcko veče koje obuhvata trosatni program uz večeru i vino, a po završetku zvaničnog programa, svi gosti se mogu pridružiti zajedničkom Sirtakiju – tradicionalnom grčkom plesu. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN / SANTORINI – ATINA /
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme do polaska trajekta u 15:30h, koje se može iskoristiti za šoping i posjetu gradu Firi (u dogovoru sa grupom). Dolazak u luku Pirej u 23:15. Nastavak vožnje za Crnu Goru. Noćna vožnja kroz Grčku i Albaniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti…

10. DAN / ATINA – PODGORICA /
Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim satima. Kraj programa.

– Prevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Podgorica – Santorini – Podgorica
– 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u dvokrevetnim sobama u Perisi
– Usluge vodiča za razglede prema programu
– Karta za trajekt na relaciji Atina – Santorini – Atina
– Organizacioni troškovi
– Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje
– Individualni troškovi putnika
– Fakultativni izleti i ulaznice

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Guliver iz Podgorice,Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.289. Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju po uslovima organizatora.