JESEN 2019

CARSKA RUSIJA – MOSKVA I SANKT PETERBURG

7 DANA , AVIONOM, POLAZAK : 15.10.2019

CIJENA ARANŽMANA : 699€

Sankt Peterburg – „Venecija sjevera“ i po mnogima jedan od najlepših gradova na sijvetu.Vrhunska umjetnost, raskošna arhitektura, izuzetna istorija i bogata tradicija nekadašnje prijestonice carske Rusije su bili inspiracija za neke od najznačajnijih svjetskih djela književnosti, muzike i slikarstva. Od misterioznih „Bijelih noći“ do najboljeg svjetskog baleta u magičnim zimskim večerima, Sankt Peterburg će Vas očarati u svako doba godine.

Moskva je pravo mjesto za sve one koji vole istoriju i moć, legende i mitove. U njoj možete osjetiti prošlost, doživjeti budućnost. Moskva je grad kontrasta i megalomanska metropola koji ne ostavlja turiste ravnodušnim. O Moskvi se prilikom posjete stiče jedinstven utisak kao da se razmeće svojom ljepotom, raskoši i bogatstvom. Gradom dominiraju grandiozna i mahom masivna zdanja koja joj daju utisak moći i autoriteta.

Image result for saint petersburg

1. DAN – 15.10.2019 TIVAT – ST. PETERBURG Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu Tivat. Let za Sankt Petersburg u 10.40h. Dolazak na aerodrom u Sankt Peterburgu je u 15.00h. Po izlasku sa aerodroma slijedi panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na nasem jeziku. Ovo razgledanje uključuje obilazak Vasiljevskog ostrva na kome se nalazi znamenita palata Peterburške berze, Univerzitetske obale (dio obale rijeke Neve), vizuelni simbol Sankt Peterburga – statuu „Bronzani konjanik“, posvećenu imperatoru Petru Velikom, Isakijevski trg sa monumentalnim Isakijevskom saborom, Ljetnju baštu u kojoj se nalazi čuveni Ljetnji dvorac, krstaricu „Aurora“ (vojni brod sa koga je inicirana Oktobarska revolucija) – danas predstavlja spomenik ruskoj floti, veličanstveni Smoljnij manastir, Aleksandro-Nevsku lavru, Nevski prospekt (jedan od najllepših bulevara svijeta) u kome se nalaze mnoge znamenitosti Sankt Peterburga uključujući i raskošni Kazanski sabor. Obilazak veličanstvene Crkve Spasa na krvi (sami ćete procijeniti da li je njen tvorac uistinu bio maštovitiji od ktitora crkve Vasilija Blaženog na Crvenom trgu u Moskvi), kuće ruskog cara Petra I – nukleus Sankt Peterburga (prvo petrogradsko zdanje), Neuništive Petropavlovske tvrđave i mnogih drugih znamenitosti kojima ovaj carski grad obiluje pa ih je, iz tog razloga nemoguće sve ovdje i nabrojati. Slijedi transfer do hotela i smještaj u odgovarajuće sobe. Mogućnost odlaska na fakultativnu vožnju brodom: vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Povratak u hotel. Noćenje.

Image result for saint petersburg

2. DAN – 16.10.2019 ST. PETERBURG – PETERHOF – CARSKO SELO Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak: Peterhof – Ruski Versaj, ljetnja carska rezidencija Petra Velikog, nastala u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstveni park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Odlazak za Carsko selo (čuveno i po ranijem imenu Puškin) – imanje i kompleks rezidencija ruske carske porodice (nalazi se na 30km od St.Peterburga). Ovo jedinstveno mjesto odiše aristokratskim duhom ruskih vladara. Carsko selo posebno je poznato po impresivnoj baroknoj palati, ljetnjoj rezidenciji carice Katarine Velike na čiju dekoraciju je utrošeno 100 kg čistog zlata. Svaka od čak 57 dvorana će Vas zadiviti svojom raskoši i luksuzom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

Related image

3. DAN – 17.10.2019 ST. PETERBURG – ERMITAŽ – PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Mogućnost fakultativnog odlaska za Ermitaž / Zimski dvorac. Ovo je prilika da obiđete jedan od tri najčuvenija muzeja na svijetu čiji fundus broji preko 3 miliona eksponata i što ga čini i najvećim na svetu. Možemo da izdvojimo neka slavna imena autora kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Međutim, Ermitaž nije samo muzej (galerija) već je njegovo glavno zdanje (palata Zimskog dvorca) znamenitost sama po sebi. U dvorcu postoji preko 600 reprezantativnih sala čiji enterijeri plijene pažnju posjetilaca. Ova ekskurzija traje oko 3h. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Related image

4. DAN – 18.10.2019 ST. PETERBURG – MOSKVA Doručak lunch paket. Transfer do željezničke stanice. Jutarnji brzi voz za Moskvu. Tačno vrijeme polaska će se znati kada bude objavljen raspored. Po dolasku na željezničku stanicu u Moskvi ide se na panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na nasemjeziku. Tokom panoramskog razgledanja vidjećete Crveni trg, najznamenitiju moskovsku ulicu – Tversku, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda (panoramski vidikovac sa nevjerovatno lijepim pogledom na Moskvu), reprezentativnu Mosfiljmovsku ulicu u kojoj se nalaze zdanja ambasada mnogih zemalja svijeta, te Mosfiljm (ruski Hollywood), po kome ova avenija nosi ime. Slijedi veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobjede, „Sedam sestara“ (sedam kula u „staljinističkom“ stilu koje definišu profilnu vizuru Moskve), sve to uz zabavnu i interesantnu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu ovog velegrada. Transfer do hotela. Smeštaj u odgovarajuće sobe. Slobodno vrijeme. Odlazak na Metro turu u večernjim časovima (fakultativno). Obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najljepši na svijetu zahvaljujući monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN – 19.10.2019 MOSKVA – KREMLJ – ORUŽANA PALATA Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Posjeta Kosmičkom muzeju. Mogućnost prisustvovanja “smjeni carske straže” u Kremlju i Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu vidjeti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Related image

6. DAN – 20.10.2019 MOSKVA – SERGIJEV POSAD – KRSTARENJE Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vrijeme. Uveče fakultativni odlazak na vožnju brodom. Večernja Moskva sa rijeke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvijetljenih gradova na svijetu. Noćenje.

Image result for moskva krstarenje rijekom

7. DAN – 21.10.2019 MOSKVA – TIVAT Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska na transfer. Transfer do aerodroma. Let za Tivat u 13.00h. Dolazak u Tivat u 15.10h . Kraj usluge.

Related image

U cijenu aranžmana je uključeno :

 • Avio prevoz na relaciji Tivat – St. Peterburg / Moskva – Tivat;
 • Prevoz vozom na relaciji Sankt Petersburg-Moskva;
 • 3 noćenja sa doručkom u hotel usa 4* u Sankt Petersburgu;
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Moskvi;
 • Transferi prema programu putovanja;
 • Panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

 • Fakultativni program* u Moskvi i Sankt Peterburgu (Prijavljivanje i plaćanje izleta se vrsi u agenciji mjesec dana prije putovanja);
 • Individualne troškove.
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Fakultativni program:

PRIJAVA PUTOVANJA

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija GULIVER iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 289. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 25 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.
U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA.