DRŽAVNI PRAZNICI 2020

PARIZ – REMS – STRAZBUR – MINHEN

6 DANA , – ✈️, POLAZAK : 20.05.2020

CIJENA ARANŽMANA : 489€

Minhen, kulturni i ekonomski centar Bavarske, jedan je od najlepših gradova Njemačke. Danas je domaćin Oktobarfesta, najpoznatijeg festivala piva. Za Minhen se može reći da je prestonica životnog stila jer ne morate biti ni lijepi ni bogati da biste se osjećali kao kod kuće. Čuvena zvona dio su Minhena kao i pivnica Hofbrojhaus i Frauenkirhe, simbol grada. Pariz – grad mašte, grad umjetnosti i umjetnika, grad boemskih četvrti, grad izuzetne kuhinje i visoke mode, grad nauke i dobrog duha ali pijre svega grad ljubavi, grad svjetlosti i san svakog umjetnika, naročito slikara. Magija uskih uličica u starom dijelu grada, šarm uličnih bistro i kafea i sve to u harmoniji sa ljepotom umjetničkih djela čine Pariz posebnim. Za Francuze, Pariz je centar svijeta a za ostale stanovnike planete Pariz je metropola svih metropola.

MINHEN I DVORCI BAVARSKE - AVIO | Riva Travel - Turistička Agencija

1. dan PODGORICA – MINHEN Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 09:00 h. Let za Minhen ( Memmingen) u 10:30 h. Dolazak u Minhen (Memmingem ) u 12:30 h. Transfer do hotela uz obilazak grada u pratnji stručnog vodiča : Marien plac, Rathaus, Bogorodična crkva, Katedrala… Smještaj u hotel. Zajednička posjeta nekoj od čuvenih minhenskih pivnica. Noćenje.

2. dan MINHEN – STRAZBUR Doručak. Nastavak puta ka Strazburu. Razgledanje jednog od najljepših alzaskih gradova koji je poseban po svojoj arhitekturi, dobroj kuhinji i vinu: Bogorodičina katedrala sa astronomskim satom – gotička građevina građena u periodu od XII do XV vijeka, Stara carina, palata Rohan, kuća Kamerzel, pokriveni mostovi, spomenik Gutenbergu – pronalazaču štamparske mašine, Rajnska palata, Narodno pozorište, četvrt mala Francusk. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Осквернети еврејски гробишта во близина на Стразбур – МИА

3. dan STRAZBUR – KOLMAR – RIKVIR – STRAZBUR Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet za Kolmar i Rikvir. Polazak ka Kolmaru, gradiću koji je smješten na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa rijekom Rajnom. Kolmar ponosno nosi ime “mala Venecija” zbog brojnih kanala, mostova i trgova. Šetnja do srednjevekovnog trga koji datira iz IX vijeka na kome su smještene brojne drvene građevine, u kojima su smještene prodavnice, crkve, restorani, kafei… Slobodno vrijeme za uživanje i šetnju bajkovitim gradićem. Nastavak putovanja ka selu Rikvir koje važi za jedno od najljepših sela Francuske. Smješteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vrijeme. Povratak u Strazbur. Noćenje.

4. dan STRAZBUR – REMS – PARIZ Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Rems. Rems, nekada važan grad rimskog carstva, danas ima jednu od najlepših gotičkih katedrala u Francuskoj, Notr Dam iz XIII vijeka, nastavak šetnje do palate Tau iz XVII vijeka gde su se održavali prijemi u čast krunisanja francuskih kraljeva, bazilika Sent Remi… Nastavak putovanja do Pariza. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, trg Vandom, Luvr, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula, hotel Invalida, ostrvo Site, katedrala Notr Dam, Sorbona, Panteon, Luksemburški park, bulevar Sent Žermen…Smještaj u hotel. Noćenje.

Paketi po zemljama :: Unis//Tours

5. dan PARIZ Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna šetnja do najstarijeg dijela Pariza – Monmartra: crkva Sakr Ker (najposjećenija tačka grada, koja svojom bjelinom i položajem dominira gradom), najstarijijeg vinograda koji je okružen uskim ulicama u kojima su živjeli i stvarali najpoznatiji slikari XIX i XX vijeka, trg Tertr najromantičniji trg Pariza, poslednja vetrenjača i legendarni Mulen Ruž. Nakon toga postoji mogućnost fakultativnog obilaska muzeja Luvr- najpoznatijeg muzeja na svijetu u kome se mogu vidjeti neka od najdragocjenijih umetničkih djela svjetske baštine: antičke skulpture „Miloska Venera“, „Pobjeda iz Samotrake“, Da Vinčijeva „Mona Liza“, Žerikoov „Splav Meduze“… Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. PARIZ – DUBROVNIK – PODGORICA Doručak (lunch paket). Transfer do aerodroma i let za Dubrovnik u 06:30 h. Po slijetanju na dubrovački aerodrom u 08:45 h, transfer do Podgorice. Kraj programa.

paris-france - Aviatica

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Memmingem i Pariz – Dubrovnik,
  • Transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,
  • Vožnja autobusom po programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.
  • Avio takse.
  • Rucni prtljag 10 kg 55x40x23.

U cijenu aranžmana NIJE uključeno:

  • Kofer do 20 kg ( 64 € ),
  • Fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju,
  • Međunarodno putno osiguranje (8,26 €),
  • Osiguranje od otkaza putovanja,
  • Turističke takse u hotelima.

PRIJAVA PUTOVANJA

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se
upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405
nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki
Travel D.O.O. iz Podgorice,licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491
*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove
osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail
adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko
nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene,
dospijeva za naplatu 15 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen
drugačiji rok.