PARK PIVE – BRDO ZARISNIK sa kojeg „puca“ nevjerovatan pogled na grad, Pivsko jezero i okolne planine – PJEŠAČKA TURA

Kolege iz Parka Pive kažu da ne možete doći u Plužine, a da se ne popnete na brdo Zarisnik sa kojeg se pruža možda čak i najljepši pogled na grad i Pivsko jezero ( vještačko jezero nastalo HE „Piva“ 1976. godine).

Polazak u 7h iz Bara, sa parkinga sportske hale. Putovanje udobnim turističkim autobusom do Plužina. Po dolasku, sastajemo se sa planinarskim vodičem i nastavljamo pješačkom stazom kroz šumu,  Seoca (malo selo sa par kuća i mnoštvo voćnjaka), odakle već počinje da se otkriva prelijep pogled na Pivsko jezero. Nakon Seoca šetnju nastavljamo ka vrhu, stazom kroz bukovu šumu. Nakon sat i 30 minuta stiže se na vrh Zarisnika 1350 mnv, odakle “puca” nevjerovatan pogled na Plužine, Pivsko jezero, planine Bioč, Maglić i Volujak sa jedne, odnosno Prutaš, Durmitor i Planinu Pivsku sa druge strane. Na vrhu pravimo pauzu za odmor, uživanje, ručak iz ranca.  Nakon toga, vraćamo s istim putem do Plužina. Slobodno vrijeme. Polazak za Bar u 18 h. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za ručak, vožnju  jezerom, uživanje na obali…

Ukupno putovanje autobusom Bar – Plužine je oko  2.5 h. Dužina staze u jednom pravcu je oko 3 km. Vrijeme potrebno za uspon je oko sat i 30 minuta. Uspon je lagan i potrebna je minimalna kondiciona prirpemljenost.

Potrebna oprema: planinarske cipele ili dobre duboke patike, udobna odjeća, lagana, kao i toplija, dux, tanja jaknica, slojevito oblačenje, par majica za presvlačenje, (preporučuje se uzeti jednu promjenu i ostaviti u autobusu), hrana, voda min 1,5 l, zaštita od sunca (kapa, krema sa zaštitni faktorom).

Težina ture: srednje laka, po standardima planinarskih tura.

CIJENA IZLETA 20 €

Uključeno:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom;
  • Pratnju lokalnog vodiča;
  • Pratioce agencije.

Nije uključeno:

  • Individualni toškovi

Organizator putovanja je turistička agencija Riva Travel, licenca br.405 Ministarstva turizma Crne Gore. Ovaj izlet će se realizovati na najmanji broj putnika 35. Po preporuci instituta za javno zdravlje u autobusu je obavezno nošenje maski. Turistička agencija ima pravo otkaza 2 dana prije a nije u mogućnosti vratiti novac ako neki putnik odustane 48h prije, iz organizacionih razloga.