JESEN 2019

RIM

5 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 05.11.2019

CIJENA ARANŽMANA : 399€

Putovanje u Rim na jesen 2019 – glavni grad Italije sa oko 3.000.000 stanovnika. Inspirisani njegovom bogatom prošlošću, hroničari ga nazivaju još i „prijestonica svijeta“ (caput mundi), „vječni grad“ (la citta eterna), „grad na sedam brežuljaka“ (la citta dei sette colli) ili „apostolski prag“ (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrilju čuva i najmanji grad -državu na svetu, suvjerenu teritoriju Svete stolice – Vatikan. Rim se rasprostire na sedam brežuljaka (Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal), i predstavlja nevjerovatan sklad arhitektonskih zdanja od antičkih vremena preko srednjeg vijeka i renesanse do današnjih dana. Rim je po izgledu moderna evropska prijestonica, a ujedno je i grad muzej, koji svojim brojnim remek-djelima i znamenitostima predstavlja turističko carstvo za milione posjetilaca. Pogledajte naš aranžman za putovanje u Rim na jesen 2019.

Image result for rome italy

1. DAN – 05.11.2019. PODGORICA – DUBROVNIK – RIM Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u 10:15h. Polazak do aerodroma u Dubrovniku u 10:30h. Polijetanje za Rim u 17:00h. Po dolasku u Rim u 18:15h i po završetku graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrdjava svetog Andjela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Smještaj u hotel. Noćenje.2

2. DAN – 06.11.2019. FORUM I KOLOSEUM Doručak. Odlazak sa vodičem pješaka do čuvenih trgova: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Via Nazionale…Popodne odlazak fakultativni izlet  “Forum i Koloseum” u pratnji vodiča (ide se pješaka). Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovečene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vuciča odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelandelo. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.

Image result for rome fountain

3. DAN – 07.11.2019. VATIKAN Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativnu posjetu Vatikanu u pratnji vodiča ( ide se metroom ). U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelandelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi slobodno vrijeme koje možete iskorisititi za obilazak najveće crkve na svijetu – Crkve svetog Petra. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

Image result for vatican italy

4. DAN – 08.11.2019. TIVOLI Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta do Tivolija. Posjeta kompleksa Vila D’Este koji sa svojom palatom, baštom i više stotina monumentalnih fontana u baroknom stilu, pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.5

5. DAN – 09.11.2019. RIM – DUBROVNIK – PODGORICA Doručak. Nakon doručka predviđeno je slobodno vrijeme do napuštanja hotela. Transfera do aerodroma oko 11:00h. Let za Dubrovnik je predviđen u 15:00h po redu letjenja. Dolazak u Dubrovnilk u 16:20h. Transfer do Podgorice. Kraj usluga.

Image result for tivoli rim

U cijenu aranžmana je uključeno :

 • Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik – Rim – Dubrovnik
 • Transfer na relaciji Podgorica – Dubrovnik – Podgorica
 • Transfer od aerodroma do hotela i obratno
 • Ručni i čekirani prtljag
 • Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u centru Rima
 • Usluga pratioca / vodiča za obilaske po programu
 • Organizacioni i ostali troškovi
 • Aerodromske takse

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Fakultativne posjete, ulaznice i karte za gradski prevoz
 • Gradska taksa: za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 4,00 € po osobi po danu, dok u hotelu kategorije 4* plaća se 6,00 € po noći i osobi isključivo na recepciji hotela.

PRIJAVA PUTOVANJA

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija GULIVER iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 289. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 25 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.
U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA.