NOVA GODINA 2020

RIM

4 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 31.12.2019

CIJENA ARANŽMANA : 465€

Rim je jedan od najljepših gradova svijeta, a njegova istorija je među najbogatijim i najburnijom. Rim se nalazi na zapadu centralnog dijela Apeninskog poluostrva na ušću rijeke Anijen u Tibar. Podignut je na sedam brežuljaka: Esqulino, Palatino, Capitol, Aventino, Quirinale, Viminale i Celio – gdje se nalazi centar Rima. Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e. i danas simbol grada predstavlja vučica koja je othranila Romula i Rema. Ovaj “vječni grad” je jedinstven u svijetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelijepih fontana.

Резултат слика за rome italy"

1.dan PODGORICA–RIM Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 06:30 h. Polijetanje za Rim u 08:00 h. Po dolasku u Rim u 09:20 h i po završetku graničnih formalnosti transfer do hotela. Smještaj u hotel. Mogućnost fakultativnog odlaska do Papske države – Vatikan, katedrale Sv. Petra i Sikstinske kapele. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Doček Nove godine! Noćenje.

2. dan RIM Doručak. Nakon toga predviđena je pješačka tura: Piazza Venezia, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Panteon, Piazza Navona… Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje.

Резултат слика за rome italy"

3. dan RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet – Forum i Koloseum. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče iz najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Резултат слика за rome italy"

4. dan RIM–PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma u 09:30 h. Let za Podgoricu je predviđen u 12:40 h po redu letenja. Dolazak u Podgoricu u 14:00 h. Kraj programa!

Резултат слика за rome italy"

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Rim-Podgorica,
  • Transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,
  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),
  • Pješačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.
  • Avio-takse na letu kompanije Montenegro Airlines-a u iznosu od 109 €.

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Boravišne takse koje iznose 4 € po osobi po noći u hotelima sa 3*.
  • Fakultativni izleti i posjete,
  • Međunarodno putno osiguranje (4,60 €),
  • Osiguranje od otkaza putovanja.

PRIJAVA PUTOVANJA

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice,licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491

*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 15 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.