NOVA GODINA 2020

RIM – FERRARA

6 DANA – AUTOBUSOM, POLAZAK: 29.12.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 240€

Legenda kaže da ako se uzme malo pijeska oko Koloseuma i stavi pod jastuk,  živi se vječno,  „ jer ako nestane Koloseum, nestaće i Rim, a ako on nestane – nestaće i svijet.“ (Lord Bajron)

Image result for rim koloseum

1.dan – 29.12.2019. PODGORICA Sastanak putnika u 15:00h na parkingu ispred Hrama. Polazak za Ferraru. Vožnja  autobusom turističke klase, preko Hrvatske i Slovenije, sa pauzama za odmor…

2.dan – 30.12. FERRARA Dolazak u Ferraru. Grad za koji i sami Italijani kažu da je jedna od najbolje čuvanih tajna Italije. Smješten je na jednom od ogranaka rijeke Po (di Volano), a gradsko jezgro Ferrare je pod zaštitom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Centar grada okružuju renesansne gradske zidine duge 9 km. Veliki uticaj na razvoj ovoga grada kao i na samu arhitekturu imala je porodica del’ Este, (vladala od 1208. do 1598.g), čiji su članovi važili za velike ljubitelje umjetnosti, pa su mnoge katedrale i palate koje danas krase Ferraru, upravo zasluga ove porodice.  Obilazak grada Castello Estense, Katedralu svetog Jurja, šetnja pored gradskih palata među kojima se ističe Palazzio dei Diamanti… Nakon obilaska grada slobodno vrijeme. Noćenje.

Related image

3.dan – 31.12. FERRARA – RIM Doručak. Polazak za Rim. Po dolasku u Rim, slijedi smještaj u hotel, a zatim organizovani obilazak Rima: Koloseum, Konstantinova trijmufalna kapija, forum, Trajanov stub, Cezarev spomenik, spomenik Vittorija Emanuela II (ujedinitelja nacije). Kapitol, Fontana di Trevi, Piazza Venecija, Piazza di Spagna…Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

Image result for rome italy

4.dan – 01.01.2020. RIM Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada ili fakultativna posjeta u pratnji stručnog lokalnog vodiča Vatikanskog muzeja. Bićete u prilici da uživate u najvećim djelima, najvećih umjetnika naše civilizacije, Rafaela, Rubensa, Mikelandjela, Leonarda, Berninija,… od čega posebno izdvajamo čuvene figure Torzo i Laocoonte i naravno, najpoznatiju kapelu na svijetu -Sistinsku, koju je naslikao Mikelanđelo. Obilazak nastavljamo posjetom trga ukrašenog čuvenim kolonadama i crkve svetog Petra (najveće na svijetu), gdje se nalazi grob apostola Petra, Berninijev baldahin, i možda najveće umjetnisko djelo na svijetu, Mikelanđelova Pijeta. Odlazak u cetar grada, slobodno vrijeme za šetnju, šoping, individualna razgledanja.Noćenje.

Image result for rome italy

5.dan – 02.01.2020. RIMDoručak. Organizovani obilazak kvarta Trastevere. Samo ime ime znači ‘Preko Tibra’ i predstavlja pravi lavirint slikovitih kaldrmskih ulica, romanskih zvonika i srednjovjekovnih crkava. Ponosni stanovnici ove četvrti važe za poslednje prave Rimljane, a centar društvenog života ovog kvarta sa kafanskim stolovima na trotoaru, brojnim tavernama, barovima… jeste Piaza Santa Maria in Trastvevere sa istoimenom crkvom, koja ujedno predstavlja prvo zvanično mjesto hrišćanskog kulta u Rimu. Slobodno vrijeme u gradu za šetnju, šoping, individualne aktivnosti. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme (u večernjim časovima) I polazak ka Crnoj Gori. Noćna vožnja sa kratkim pauzama…

6.dan – 03.02.2020.  PODGORICADolazak u Podgoricu, kraj putovanja.

Image result for rom trastevere

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama,
  • Hotelski smještaj u Rimu, Hotel BB Roma Pietralata 3* (2 nocenja sa doručkom)
  • Hotelski smještaj u Ferrari, Hotel BB Ferrara 3* (1 noćenje sa doručkom)
  • Obilasci prema programu – turističko vođstvo puta – organizacione i druge troškove

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Fakultativni izlet – Vatikan,
  • Medjunarodno zdravstveno osiguranje 10€ po osobi
  • Lokalne boravišne takse u Rimu i Ferrari (ukupno 10€)

PRIJAVA PUTOVANJA

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 35 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.