SARAJEVO I MOSTAR

VIKEND ARANŽMAN

CIJENA ARANŽMANA : 85€

Premašen apsolutni temperaturni maksimum u Sarajevu za februar ...

DAN 1: Sastanak grupe na parkingu Dvorane (sa strane kafića i teretane) i polazak za Sarajevo u 6:00h. Putovanje udobnim autobusom turističke klase. Pauza za kafu i granične formalnosti. Dolazak u Sarajevo Smještaj u hotelu sa 3***. Kratak odmor i u dogovoreno vrijeme obilazak Sarajeva sa
lokalnim vodičem (Vijećnica, trg Sebilj, šetnja ulicom Sarači – najdužom ulicom Baščaršije, obilazak Gazi Husrev-begove džamije iz 16. vijeka koja je najstarija, najveća i najlepša džamija u ovom dijelu Evrope; razgledanje šadrvana kraj džamije, Sahat kule. Odlazak do glavne pješačke zone grada. Razgledanje katedrale Srca Isusova i Saborne crkve presvete Bogorodice, šetnja uz Miljacku…slobodno vrijeme za individualnu šetnju i aktivnosti, rucak, šopping. Povratak u hotel, noćenje.

Klimacie Sarajewo – Na pewno śnieg • Kiedy jechać • Pogoda

DAN 2: Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za individualni obilazak Sarajeva ili fakultativni izlet na Vrelo Bosne. Vrelo Bosne je prirodni rezervat, do kojeg se dolazi kroz 3,5 km dugu stogodišnju aleju platina i divljih kestenova i prostire na površini od 603 hektara, a nalazi se u podnožju planine Igman. Udaljeno je od centra Sarajeva oko 15 km. Bogatstvo prirode ovog područja, koje privlači veliki broj turista, ogleda se u resursima kvalitetne pitke vode, termalnim vodama, šumama, poljoprivrednim potencijalima, atraktivnim lokacijama za turizam i rekreaciju, kao i brojnim dobrima kulturnoistorijskog naslijeđa. Individualna setnja i uzivanje u prirodi. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Slobodno popodne. Mogućnost organizovanja zabavne večeri.

CPIPNA Vrelo Bosne | Parks Dinarides

DAN 3: Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak za Mostar. Razgledanje Mostara uz pratnju lokalnog vodica. Slobodno vrijeme za ručak i individualni obilazak grada. Nastavak putovanja u dogovoreno vrijeme. Dolazak u Bar u kasnim večernjim satima. Kraj aranžmana.

SARAJEVO - Rapsody Travel

U cijenu aranžmana je uključeno:

  • Prevoz turističkim autobosom;
  • Noćenje sa doručkom u hotelu sa 3***
  • Razgled Sarajeva i Mostara uz pratnju stručnog lokalnog vodiča;
  • Turistički pratilac iz agencije i troškovi organizacije;

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Izlet Vrelo Bosne
  • Putno zdravstveno osiguranje (2.50 eura). Nije obavezno ali je preporučivo
  • Zabavno veče I Individualni troškovi

PRIJAVA PUTOVANJA

Organizator putovanja je Turistička Agencija Riva Travel, br.licence 405 Ministarstva turizma CG. Mogućnost plaćanja u 3 rate, potpisivanjem Ugvora u agenciji. Prva rata 40€ do 10.februara, druga rata 25€ do 10.marta, treća rata do 10.aprila 20€. Potrebna dokumenta za putovanje su lična karta ili pasos za CG drzavljane. Agencija može otkazati putovanje u slučaju nedovoljno prijavljenih. Za ostalo Važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije “Riva Travel”.