MEDITERANSKA – EGZOTIČNA – OČARAVAJUĆA

 S I C I L I J A 

KATANIJA – SIRAKUZA – ETNA – TAORMINA – PALERNO – SAVOKA – NOTO

6 DANA – ✈️ , POLAZAK: 22.06.2020.

CIJENA ARANŽMANA: 500€

KATANIA-TAORMINA-SIRAKUZA-PALERMO-ETNA smatraju se najljepšim mjestima na Siciliji. Ostrvo Sicilija je prvi prostor sa multikulturalnim stanovništvom, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci, Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prelijepih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vjekova istorije izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok…

Sicilija Leto 2020 | Viva Travel

1.dan 22.06.2020.g. PODGORICA – SPLIT – KATANIA Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja u 06:00h. Polazak ka Splitu. Polijetanje aviona za Kataniu u 18:00h. Dolazak na Siciliju u 19:30h. Nakon pasoške kontrole odlazimo do hotela. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Noćenje.

2.dan 23.06.2020.  KATANIA – TAORMINA – SAVOKA Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoka. Selo je popularnost steklo I zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu – najveća turistička atrakcija Sicilije, smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Katanija - sivi grad vesele duše | Turizam | Novosti.rs

3.dan 24.06.KATANIA – ETNA – ŠOPING OUTLET Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Povrtak u Kataniu. Noćenje.

4.dan 25.06.KATANIA – PALERMO Doručak. Slobodan dan ili  polazak u 08.00h na fakultativni cjelodnevni izlet za Palermo. Ne propustite šansu da posjetite sicilijansku prestonicu Palermo. Osjetite kulturno istorijsko bogatstvo Palerma, grada starog preko 2700. godina. Oduševiće Vas raskošna Katedrala iz XII veka,  Palazzo dei Normani, a potom i živa atmosfera starog Quattro Canti. Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo, Chiesa di San Domenico i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

America is approaching: from May the Palermo-New York flight ...

5.dan 26.06.KATANIA – SIRAKUZA – NOTO Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Povratak u Kataniju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan 27.06.2020 KATANIA – SPLIT Doručak. Slobodno vrijeme do polazaska na aerodrom. Polijetanje za Split u 15:30h. Po slijetanju u Split (17:00h), nastavak putovanja za Podgoricu i dolazak na parking ispred Hrama u Podgorici.

Sicilija putovanja...Sicilija letovanje 2017

U cijenu aranžmana je uključeno :

 • prevoz avionom na relaciji Split – Katania – Split,
 • transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
 • transfer autobusom Podgorica – Split – Podgorica,
 • razgledanje Katanije
 • troškovi organizovanja putovanja
 • usluge vodiča,
 • troskovi međunarodnog osiguranja.
 • hotel Best Western Mediterraneo i 3*+ (5 noćenja sa doručkom-švedski sto)
 • lokalne boravišne takse u Italiji
 • aero takse

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

 • fakultativni izleti.

PRIJAVA PUTOVANJA

RIVA TRAVEL,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu
subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma
br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 20 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne
rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.