NP SKADARSKO JEZERO

                KRSTARENJE SKADARSKIM JEZEROM I DODOŠI

Skadarsko jezero je najveće  jedno od najljepših prirodnih atrakcija na Balkanu. Jedno je od pet Nacionalnih parkova Crne Gore i upisano je na Svjetskoj listi močvara od medjunarodnog značaja . Obale Jezera su bogate brojnim uvalama i kanalima obraslim tskom .Krstarenje Skadarskim jezerom je najpopularnija atrakcija baš zbog njegove očaravajuće prirode.

Dodoši su staro, ribarsko selo sa kamenim, zbijenim kućama . Stanovnici Dodoša se tradicionalno bave ribarstvom. Zbog niskog vodostaaja, do Dodoša krstarimo manjim brodićima koji primaju do 15 putnika. Vjerujemo da ćete uživati u živopisnim predjelima ovog kraja.

Sastanak grupe i polazak u 08.30h iz Bara za Virpazar.

Dolazak u Virpazar i ukrcavanje na brod za krstarenje. Topla dobrodošlica na brodu (piće, priganice, sir/med) uživanje u nevjerovatnim pejzažima Skadarskog jezera i okoline Krstarimo rijekom Viršticom, prolazimo pored ostrva Lesendro, zatim krstarimo rijekom Moračom, Jezerskim kanalima bogatim pticama i lokvanjima, ulazimo u kanal rijeke Crnojevića i nastavljamo do Dodoša. ( trajanje krstarenje u jednom pravcu je oko 2h).

Iskrcavanje putnika u Dodoše, razgled ribarskog sela, po želji riblji ručak u restoranu.

U dogovoreno vrijeme ukrcavanje na brod i povratak. Pauza u Virpazaru po dogovoru.  Šetnja do tvrdjave Besac sa koje se pruža prelijep pogled na Virpazar i jezero .

Organizovan prevoz do Bara. Dolazak oko 17h.

Cijena je 20 eura po osobi.

Napomena: Ulaznica u Nacionalni park se ne plaća.

Cijena ukljičuje:

  • Prevoz autobusom;
  • Krstarenje jezerom brodom
  • Pratioce agencije.

Cijena ne uključuje:

  • Ručak

Organizator putovanja je turistička agencija Riva Travel, licenca br.405 Ministarstva turizma Crne Gore. Poštovanje NKT mjera je obavezno, nošenje maski i distanca. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih,izlet se odlaže.