SKANDINAVIJA

STOKHOLM-OSLO-TALIN-HELSINKI

8 DANA – AVIONOM

20.05.-27.05.

CIJENA ARANŽMANA: 1,430€

1.dan 20.05.2017. PODGORICA-OSLO Sastanak putnika ispred Hrama u 04:00h. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona u 09.35h. Dolazak u Oslo u 12:35h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do Osla. Oslo – glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se završava u zalivu Baltičkog mora. Odlazak na panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII vijeka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko 200 ) u Vigelandovom parku (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Kraće zaustavljanje kod poznate zimske ski-skakaonice Holmenkolen, odakle se pruža predivan pogled na grad… Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne za individualnu šetnju centralnim delom grada. Noćenje.

2.dan 21.05.2017. OSLO-STOKHOLM Doručak. Polazak autobusom za Stokholm i vožnja živopisnim predjelima Norveške prema Švedskoj. Vožnja kroz regiju jezera i beskrajne crnogorične šume, pored prelijepih malih naselja sa drvenim kućma u dužini od 520 km. Kraća usputna pauza u Karlstadu, malom, živopisnom gradu u središtu Švedske, smještenom na jednom od najvećih švedskih jezera, Vanern. Kraća pauza radi odmora. Nastavak putovanja za Stokholm. Dolazak u Stokholm posle 8 sati vožnje. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.dan 22.05.2017. STOKHOLM Doručak. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII vijeku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Polazak u panoramsko razgledanje grada: Gamla stan- najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem vijeku, Gradska kuća, koja je ujedno i najvažnija građevina XX vijeka zbog svoje čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodjele Nobelove nagrade, Katedrala, Opera, Parlament,. Trg Stortorget sa muzejem Alfreda Nobela, Prastagatan– najduža ulica starog grada, Västerlånggatan najživlja ulica starog grada,… Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

4.dan 23.05.2017. STOKHOLM-UPSALA Doručak. Slodan dan za individualni obilazak Štokholma ili fakultativno poludnevni izlet za Upsalu. (grada udaljen 70 km) Upsalu smatraju istorijskim I duhovnim centrom Švedske. Iako tek četvrti po veličini grad u Švedskoj, Upsala se tokom školske godine uveća za oko 40.000 studenata iz cijeloga svijeta jer se tu nalazi najstarija visokoškolska ustanova cijele Skandinavije, univerzitet osnovan još 1477. Upravo ovdje izmišljena je Celzijusova skala za mjerenje temperature. U ovom gradu na obalama reke Firis nalazi se I najveća skandinavska katedrala, iz XV veka, u kojoj su sahranjeni mnogi značajni Šveđani, uključujući kralja Gustava Vasu, “oca nacije”, Sv. Erika, zaštitnikaŠvedske. Na brdu iznad centra Upsale nalazi se tvrđava iz XVI vijeka u kojoj je abdicirala čuvena kraljica Kristina. Povratak u Stakholm. Slobodno vrijeme. Noćenje

5.dan 24.05.2017. STOKHOLM-TALIN Doručak. Slodan dan za individualni obilazak Štokholma ili fakultativno obilazak muzeja “ Vasa” na ostrvu Ćurgarden, gde je izložen 69 metara dugačak ratni brod sa 64 topa, bogato ukrašen skulpturama kao I kraljevskim simbolima koji je potonuo 10. augusta 1628.godine posle samo 20 minuta plovidbe. Ovo je najstariji u cjelosti sačuvani i indetifikovani brod koji sa 98 % originalne konstrukcije predstavlja umjetničko blago i jednu od najposećenijih turističkih atrakcija na svijetu. Transfer do luke i ukrcavanje na brod kompanije Tallink Silija Line za Talin. Smeštaj u kabine. Isplovljavanje, u 17.30h, večera, noćno krstarenje.

6.dan 25.05.2017. TALIN Doručak na brodu. Dolazak u Talin u 10.00h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom i pješke: Gornji grad ”Brda sabora” gdje su kraljevski dvorac (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, crkva Aleksandra Nevskog, a zatim donji grad- nekada naseljenog švedskim i njemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama; to je danas pješačka zona Talina, proglašena dijelom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, u kojoj su katedrala sv. Nikole, gradska vijećnica, palata Kadriorg… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

7.dan 26.05.2017. TALIN-HELSINKI Doručak. Transfer do luke u Talinu i ukrcaj na trajekt, isplovljavljanje u 10.30h za Helsinki, koji leži oko 80 km od Talina, na severnoj obali Finskog zaliva. Uplovljavanje u glavni grad Finske, Helsinki, poslije dva sata vožnje u 12.30h. Grad je smešten na jednom od najlepših arhipelaga na svijetu i sa tri strane zapljuskuje ga Baltičko more. Svojim brojnim parkovima, jezerima i ostrvima oslikava zaljubljenost ovog naroda u prirodu. Grad je osnovao švedski kralj Vase prije više od 450 godina a svoj procvat doživeo je polovinom XIX vijeka, kada nastaje većina građevina u neoklasicističkom stilu. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg senata sa jednim od simbola grada – Luteranskom Katedralom, zgrade Univerziteta i Vlade. Bogato ukrašena pravoslavna Crkva Uspenja, najveća u severnoj Evropi, Manerhajmova ulica gde se nalazi zgrada parlamenta, Nacionalni muzej i poznata koncertna dvorana Finlandia, Olimpijski stadion, gdje su 1952 godine održane Olimpijske igre, jedinstvena Tempeliaukio crkva uklesana u stijeni, Sibeliusov park sa impresivnom skulpturom posvećenom ovom velikom kompozitoru. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualno razgledane grada, isprobavanje morskih i laponskih specijaliteta, kupovinu suvenira ili šetnju Esplenadom – promenadom koja izlazi na ribarsku luku i pijacu. Noćenje.

8.dan 27.05. HELSINKI-PODGORICA. Doručak. Polazak na aerodrom i polijetanje u 10.30h. Dolazak na aerodrom u Dubrovniku u 12.35h. nastavak putovanja do Podgorice.

prevoz avionom na relaciji Dubrovnik-Oslo i Helsinki-Dubrovnik, aero takse
transferi autobusom Podgorica-Aerodrom Ćilipi-Podgorica
svi opisani transferí i vožnje Oslo-Stokholm-Talin-Helsinki
hotelski smještaj na bazi noćenje sa doručkom u: Oslu hotel Thon Slottsparken 3*, u Stokholmu hotel Scandic Malmen 3*, u Talinu hotel Radisson Blu Olumpia 4* i u Helsinkiju hotel Scandic Park Helsinki 4*
smještaj sa večerom i doručkom u untrašnjim kabinama na brodu na relaciji Stokholm-Talin
brodsku kartu za brod koji plovi na relaciji Talin-Helsinki
obilasci prema programu, usluge vodiča i lokalnih vodiča
troškovi međunarodnog osiguranja
fakultativni izleti
Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.12. Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 10 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Predmet (Naziv smjestajnog objekta, izlet) (obavezno)

Broj Putnika

Vaša Poruka