ZIMOVANJE 2020

SKIJANJE U FRANCUSKOJ – FORET BLANCHE – RISOUL / VARS

10 DANA , AUTOBUSOM , POLAZAK : 24.01.2020

CIJENA ARANŽMANA :
Smještaj u 4-krevetnim apartmanima = 420,00 eur.
Smještaj u 6-krevetnim apartmanima = 405,00 eur.
Smještaj u 8-krevetnim apartmanima = 395,00 eur
.

Forêt Blanche je skijalište koje zajedno formiraju Risoul i Vars. Nalazi se između Queyras i Écrins nacionalnih parkova sa 180 km staza, najveće je skijaško područje u južnom dijelu francuskih Alpa. Vrh Pic de Chabrières (2750m) čini granicu između dva skijališta, Varsa s jedne strane i Risoul-a s druge. Oba skijališta nude preko 300 sunčanih dana godišnje, kao i bogate sniježne nanose. Risoul je mali gradić u Hautes-Alpes regiji koja se nalazi u jugo-istočnim Alpima , između gradova Briancon i Gap. Surfland. Snowpark postoji već preko 10 godina i sada je upotpunjen stazama kako za početnike tako i za iskusne bordere. Snowpark je izabran kao trening zona za ZOI Torino 2006. Apres-ski je veoma raznolik uz veliki broj kafića, barova i noćnih klubova unutar kompaktnog gradskog jezgra. Od aktivnosti pored skijanja tu su klizališta u Risoulu i Varsu, nezaboravna vožnja motornim sankama i ogroman bioskopski kompleks. Jedno od rijetkih francuskih ne-glečerskih skijališta Forêt Blanche je još poznat i po bujnoj vegetaciji što je specifično za alpska skijališta niske nadmorske visine. Prednost takvog skijališta je veliki freeride potencijal kroz šumu. Napredni skijaši i snowboarderi koji vole dubok snijeg, imaju na raspolaganju ogroman broj off piste trailova koji se protežu duž cijelog skijališta i završavaju u Les Clauxu ili Saint Marie selu. Ovdje možete probati tradicionalnu hranu iz ovih krajeva kao što je fondue, raclette i pierrade koja su dostupna u većini restorana, zajedno sa tipičnom internacionalnom kuhinjom – pizza, tjestenina, odrezak, burgeri i pomfrit. Prosječna cijena obroka je oko € 15, znatno jeftinije u pogledu na ostala francuksa skijališta, tu je i dobar izbor domaćih vina i sireva.

SMJEŠTAJ: 
Tokom ovog putovanja bićemo smješteni u apart hotelu “Chalet des Renes”. Ovaj apart hotel je jedan od najboljih u Varsu, i objekat je nov. Apartmani su u chalet stilu i imaju balkone s pogledom na planinu. U okviru objekta dostupno je besplatna skijašnica. Gosti imaju besplatan pristup unutrašnjem bazenu, a uz dodatnu doplatu mogu uživati ​​i u spa uslugama, uključujući vruću kadu, parnu sobu i saunu. Apartmani sadrže kombinaciju stila chalet i modernog namještaja, a svaki sadrži prostor za sjedenje s kaučem, TV-om ravnog ekrana i DVD playerom. Vlastita kupatila uključuju kadu ili tuš i fen za kosu. Besplatan WIFI dostupan je na recepciji. Frižider, mašina za suđe i aparat za kafu mogu se naći u kuhinji svakog apartmana. Restorani i trgovina prehrambenih proizvoda nalaze se na 500 metara od objekta u centru grada. Prva žičara je udaljena 100 metara od rezidencije.

Related image

1. DAN – 24.01.2020 PODGORICA Okupljanje na parkingu kod Delte i polazak iz Podgorice u 11:00h. Polazak u 11:30h. Dnevno noćnja vožnja preko Bileće kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

2. DAN – 25.01.2020 RISOUL Dolazak u Risoul u popodnevnim časovima i smještaj u apartmane. Podjela ski passova. Noćenje.

Related image

3-8. DAN – 26-31.01.2020 SKIJANJEŠestodnevno skijanje na Forêt Blanche.

09. DAN – 01.02.2020 RISOUL – PODGORICA Spremanje za put, raspremanje apartmana, odjava. Polazak za Podgoricu u 10:00h. Svraćanje u outlet Vicolungo pored Milana. Nastavak vožnje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim pauzama za odmor.

10. DAN – 02.02.2020 PODGORICA Dolazak u Podgoricu u podnevnim časovima. Kraj programa.

Related image

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • 7 noćenja u apart hotelu “Chalet des Renes”;
  • 6 dana ski pass;
  • Prevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Podgorica-Vars-Podgorica;
  • Pratilac grupe iz agencije;
  • Organizacione troškove;

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom;
  • Individualne troškove putnika;
  • Najam posteljine;
  • Gradska taksa, placa se na recepciji smještaja;

Doplata u slučaju da apartmani nisu u potpunosti popunjeni:
– Ako su 3 osobe u 4-krevetnom apartmanu, doplata iznosi 50,00 € po osobi.
– Ako su 2 osobe u 4-krevetnom apartmanu, doplata iznosi 150,00 € po osobi.
– Ako je 5 osoba u 6-krevetnom apartmanu, doplata iznosi 30,00 € po osobi.
– Ako je 7 osoba u 8-krevetnom apartmanu, doplata iznosi 20,00 € po osobi.

Depozit: Depozit u zavisnosti od veličine apartmana iznosi 300,00 € po apartmanu, a plaća se neposredno prije ulaska u smještaj. Ukoliko posjedujete deviznu kreditnu karticu možete da je date kako bi vam na ime depozita blokirali sredstva u naznačenom iznosu. Depozit se dobija natrag na kraju boravka, prilikom razduživanja apartmana.

Završno čišćenje: Apartman je potrebno srediti, očistiti i dovesti u red da bude u stanju kakav je bio prije ulaska u isti. Ukoliko za to želite angažovati specijalizovanu službu za čišćenje, moraćete platiti njihove usluge. Cijena čišćenja je 60-75 evra po apartmanu zavisno od veličine apartmana.

PRIJAVA PUTOVANJA

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija GULIVER iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 289. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 40 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.

– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.