NOVA GODINA 2020

SOLUN – METEORI

5 DANA – AUTOBUSOM, POLAZAK: 30.12.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 135€

SOLUN –izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

Image result for SOLUN

1.dan – 30.12.2019. PODGORICASastanak putnika ispred Hrama u 20:30h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko graničnog prelaza Božaj, Skadra, Drača, Elbasana, Pogradeca…Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

2.dan – 31.12.2019. SOLUN  Dolazak na granični prelaz Kristalopigi u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do Soluna. Organizovan obilazak grada: Crkva Svetog Dimitrija-zaštitnika grada, impozantni Aristotelov trg sa kojeg avenija Nikis vodi do Bijele kule-simbola Soluna,  impresivni Galerijusov slavolukRotonda… Smještaj u hotel.Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Doček nove godine u nekom od brojnih noćnih klubova ili taverni. Noćenje.

Related image

3.dan – 01.01.2020. SOLUN: Doručak. Posjeta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku. Nakon toga organizovan obilazak tvrđave u Gornjem gradu, sa koje se pruža veličanstven pogled na zaliv i cijeli grad. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Organizovan fakultativni odlazak na grčko večeNoćenje.

Image result for srpsko vojnicko groblje zejtinlik

4.dan – 02.01.2020. SOLUN – METEORI Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do veličanstvenog kompleksa manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo vas ostavlja bez daha. Nakon obilaska manastira Veliki Meteor, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Slobodno vrijeme u gradiću Kalambaka. Polazak za Crnu Goru u večernjim časovima. Putovanje preko graničnog prelaza Kristalopigi, Pogradeca, Drača, Skadra… Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

5.dan – 03.01.2020. PODGORICA Dolazak u Podgoricu u ranim jutarnjim časovima, kraj programa.

Image result for meteora greece

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz autobisom visoke turističke klase na navedenim relacijama
  • Hotelski smještaj u Solunu, Hotel Rotonda 3*(2 noćenja sa doručkom)
  • Obilasci prema programu, turističko vođstvo puta,

U cijenu aranžamana NIJE uključeno :

  • Grčko veče,
  • Ulaznica za manastir Veliki Meteor – 3€,
  • Međunarodno osiguranje – 5€

PRIJAVA PUTOVANJA

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 35 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.