TREBINJE & TVRDOŠ

POLAZAK IZ BARA!

JEDNODNEVNI IZLET

 

Trebinje se nalazi na samom jugu Hercegovine, ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja i u dolini najveće evropske rijeke ponornice – Trebišnjice. Odlazak u ovaj grad je svojevrsno hodočašće, važan čas književnosti i istorije, ali i mjesto uživanja – jer, Trebinje je grad Jovana Dučića, Vasilija Ostroškog, Tvrdoša, platana, sunca, vinarija… Pravi je biser Hercegovine i nudi brojne sadržaje – od muzeja, kulturno-istorijskih spomenika i manastira, preko prelijepog starog gradskog jezgra do uživanja u lokalnim vinarijama.

Sastanak grupe u 7h ispred sportske Dvorane i polazak. Putovanje udobnim turističkim autobusom preko Herceg Novog.

  • Po dolasku u Trebinje slijedi obilazak brda Crkvina iznad Trebinja, gdje svakom turisti zastaje dah kada pogleda prelijepu panoramu grada; Sa Crkvine se može vidjeti cijeli grad, stari most iz VI vijeka, rijeka Trebišnjica, planina Leotar i druga brda koja okružuju grad. Na Crkvinama ćemo posjetiti Hercegovačku Gračanicu, mauzolej pjesnika Jovana Dučića, amfiteatar…;
  • Zatim slijedi obilazak centra Grada, setnja  glavnim gradskim trgom uz razgledanje spomenika i znamenitosti; katedrala Djevice Marije, platane stare više od 120 godina, Stari grad sa Anđelkinom kapijom..
  • Slobodno vrijeme za  individualne aktivnosti i ručak.
  • U dogovoreno vrijeme sastanak i  posjeta manastiru Tvrdoš koji se nalazi na oko 5 km udaljenosti od Trebinja. Manastir Tvrdoš je potpuno okružen prostranim vinogradima i daleko poznat po svom vinu, koje se čuva u hrastovim buradima iz 16. vijeka. U okviru manastira postoji vinski podrum u kome će posjetioci imati priliku da probaju odlična manastirska vina među kojima je na daleko poznato vino Vranac.

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • Prevoz turističkim autobusom visoke klase;
  • Obilasci po programu uz pratnju lokalnog stručnog vodiča
  • Pratilac puta iz agencije i troškovi organizacije.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

  • Individualni troškovi putnika-

PRIJAVA PUTOVANJA

Organizator izleta je turistička agencija Riva Travel, licenca br. 405 Ministarstva turizma Crne Gore. Za realizaciju izleta potrebno je minimum 30 prijavljenih putniika. Ukoliko je potvrdjen izlet, turisticka agencija nije u mogucnosti vratiti novac ako neki putnik odustane iz organizacionih razloga.