HIT – NOVA GODINA 2020

V A L E N S I J A

+ izlet u Alikante

5 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 29.12.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 595€

Valensija –  nenametljivo, od strane posjetilaca Španije, a često i od turističkih znalaca, bude izabrana kao naljepši grad ove prelijepe zemlje. Valensija  je grad koji je do sada oduševio sve naše putnike i sigurni smo da je ovo grad koji vrijedi posjetiti. Grad postoji već dvije hiljade godina i glavne ulice iz Rimskog perioda i dalje su među najvažnijim ulicama grada. Za Valensiju se tvrdi da ima 320 sunčanih dana. Predlažemo da se upoznate sa ovim fantastičnim gradom koji oduševljava ljepotom, atmosferom, arhitekturom, kako starom tako i novom, jer se baš u ovom gradu najznačajniji moderni arhitekta Santjago Kalatrava rodio i napravio spektakularni „Grad umjetnosti i nauke“. U ovom gradu nastalo je i čuveno špansko jelo paelja (paella). Valensija je i grad sporta, sa čuvenim stadionom Mestaja gdje je dubok trag ostavio naš Peđa Mijatović, a sada ‘titulu’ najpoznatijeg sportiste grada nosi naš Bojan Dubljević, koji je sa svojim košarakaškim klubom 2017. godine, donio gradu titulu prvaka Španije.

Image result for VALENSIJA

1.dan – nedelja 29.12.2019. PODGORICA-BARSELONA-VALENSIJA Sastanak putnika ispred hrama Hristovog Vaskrsenje u 08.30h. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Barselonu u 14:30h. Dolazak u Barselonu u 16:55h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do Valensije. Po dolasku smještaj u hotel Valensija Oceanic by Melia 4*. Slobodno vijeme. Noćenje.

2.dan – 30.12.2019. VALENSIJA Doručak. Organizovani obilazak grada. Obilazak započinjemo odlaskom na popularnu plažu Valensije, La Malva-Rosa, omiljeno turističko mjesto oivičeno palmama. Uz plažu se održavaju trke formule 1 i čuveni American Cup. Prelijepi doživljaj španskog mediterana. Nakon pauze za kafu obilazak centralnog dijela gradai: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posledica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vrijeme za individualno uživanje. Moguć organizovani odlazak u restoran na čuveni specijalitet ovog grada, paelju.  Noćenje.

Image result for VALENSIJA

3.dan – 31.12.2019. VALENSIJA Doručak. Polazak sa vodičem u šetnju, u neposternoj blizini hotela nalazi se, „Grad umjetnosti i nauke“. Obilazak ovog nestvarnog i futurističkog kompleksa. „Grad umjetnosti i nauke“ je remek djelo slavnog Santiaga Calatrave, koji je i rođen u Valensiji. Kompleks je otvoren 1998 i danas je simbol Valensije. Grad nauke i umjetnosti obuhvata Muzej nauke, sale za bioskopske projekcije, najveći akvarijum u Evropi, ali i veliku otvorenu površinu. Muzej okeanografije projektovao je Feliks Kandela. U središtu je Hemisfera, staklena zgrada površine 13 000 kvadratnih metara. Džinovski zabavni kompleks, oduševljava posjetioce najnovijim dostignućima arhitekture i tehnologije. Izgrađena u obliku oka, Hemisfera ima čak i pokretni „kapak“. Planetarijum, koji je u njoj smješten, oobavezno treba posjetiti zbog upečatljivog 3D putovanja kroz svemir i čuvene laserske predstave, koja nikog ne ostavlja ravnodučnim. Okeanografski park sa scvojih 42 miliona litara vode i 45 000 bića predstavlja najveći akvarijum u Evropi. U blizini nalazi se i opera i veliki most sa Pilarom visine 125 metara išto je najviša građevina u Valensiji. Slobodno vrijeme. Individualni doček Nove godine. Noćenje

Image result for valencia new year

4.dan – 01.01.2020 VALENSIJA – ALIKANTE Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u Alikante, Španski biser na Mediteranu. Fantastičan izlet za početak Nove godine. Obilazak ovog lijepog i šarmantnog grada, organizovana šetnja centralnim trgovima i šetalištem koje se smatra među najljepšim na mediteranu. Slobodno vrijeme. Povratak u Valensiju. Slobodno vrijeme. Noćenje

5.dan – 02.01.2020. VALENSIJA- BARSELONA – PODGORICA Doručak. Polazak prema Barseloni. Polijetanje iz Barselone za Dubrovnik u 12:30h. Po slijetanju u 14:45h, nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak u Podgoricu oko 18:00h.

Image result for alicante spain

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik-Barselona-Dubrovnik
  • Transferi autobusom Podgorica-Aerodrom Ćilipi-Podgorica
  • Transfer Barselona-Valensija-Barselona
  • Hotelski smještaj u Valensiji, Hotel Valensija Oceanic by Melia 4*  (4 noćenjA sa doručkom)
  • Obilasci prema programu
  • Troškovi organizovanja putovanja,
  • Usluge vodiča
  • Troskovi međunarodnog osiguranja
  • Aero takse

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Fakultativni izlet za Alikante

PRIJAVA PUTOVANJA

RIVA TRAVEL,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija Gallileo iz Podgorice,licenca Ministarstva turizma br 12. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 20 putnika.
Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije, a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke