NOVA GODINA 2020

VARŠAVA

6 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 30.12.2019

CIJENA ARANŽMANA : 419€

Varšava je uzbudljiv i dinamičan spoj starog i novog, tradicije i modernog, mnoštva različitih arhitektonskih stilova koji su odraz njene burne istorije. Ovaj grad svakom novom posjetiocu nudi širok izbor najrazličitijih turističkih atrakcija i aktivnosti. Bilo da ste strastveni ljubitelj arhitekture, muzike, hrane, prirode ili muzeja, u Varšavi ćete zasigurno naći nešto što će vam izmamiti iskrene uzdahe oduševljenja. Prema jednoj od popularnih legendi koje se vezuju za nastanak i porijeklo imena poljske prestonice, ribar Vars zaljubio se u morsku sirenu Savu koja je do tog mesta na obali Visle stigla plivajući od Baltičkog mora. Na mjestu na kojem su se upoznali on je podigao grad i nazvao ga Varšava. Uprkos burnoj prošlosti, Varšava je, kao feniks iz pepela, izrasla u svjetsku metropolu, ljepša, blještavija, modernija nego što je bila. Istovremeno, zahvaljujući nadljudskim naporima njenih stanovnika, u potpunosti je obnovljen njen najstariji dio, srednjovekovni Stari grad koji je tokom Drugog svetskog rata sravnjen sa zemljom. Posle rata taj dio Varšave rekonstruisan je u duhu vremena u kojem je nastao i kada danas zađete u uske kamene ulice Starog grada, stičete utisak da se na tom mjestu vrijeme zauvijek zaustavilo. Tada i sami povjerujete u legendu koja kaže da je morska sirena prorekla da će grad podignut na tom mjestu biti neuništiv. I baš taj, neuništivi Stari grad, opasan zidinama, sa upečatljivom kulom Barbakan iz 16. vieka, glavna je turistička atrakcija Varšave…

Резултат слика за VARSAVA"

1. dan PODGORICA – VARŠAVA Sastanak grupe na podgoričkom aerodromu kod šaltera Fly Montenegro u 06:30 h . Let za Varšavu u 16:35 h. Po slijetanju je predviđen panoramski transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan VARŠAVA Doručak. Obilazak starog dijela Varšave uz pratnju vodiča: Predsjenička palata – glavna gradska šetnica Przedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palate i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski, te idemo u Starego Miasto – Stari grad Varšava – dio grada koji je nakon što je potpuno razrušen u Drugom svjetskom ratu renoviran u izvornom obliku te je danas pod zaštitom UNESCO-a – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem, Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy – Sigmundov stup – 22 metra visok najstariji i najviši necrkveni spomenik u Varšavi podignut 1644. godine u čast vladara koji je 1596. godine premjestio prijestonicu iz Krakova u Varšavu, čime je Varšava postala glavni grad Poljske, a gdje se nalazi prelijepi vidikovac s kojeg možete vidjeti rijeku Vislu, novoizgrađeni stadion koji je otvorio Evropsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život – kip Syrenka Warszawska ( sirena varšavska ), simbol Varšave – Bazylika sw. Jana Chrzciciela ( katedrala sv. Ivana Krstitelja ) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke – Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšave, te zidine koje okružuju stari grad – Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su učestvovala u bitci za Varšavu – Nowe Miasto, novi dio starog grada. Doček Nove godine! Noćenje.

Резултат слика за stari grad varsava"

3. dan VARŠAVA Doručak. Uz pratnju vodiča razgledanje grada. Slijedi tura tzv. „Jevrejska Varšava“. Otići ćemo u obilazak Jevrejskog dijela Varšave – ulica Prozna – jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade – Koncentracijski kamp i muzej Pawiak – Muzej Poljskih židova – Spomenik herojima geta – Prekrasni park Ogród Krasińskich gdje su bile granice geta. Poslijepodne po želji putnika. Odlazak javnim prijevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Visle koja je u istoriji bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, pozorišta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pub-ove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film Pijanist. Razgledanje kvarta u pratnji vodiča. Nakon razgledanja slobodno vrijeme za uživanje u Varšavi. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Резултат слика за jevrejska varsava"

4. dan VARŠAVA Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Preporučujemo odlazak u prelijepi u kojem se nalazi spomenik Fredericu Chopinu te prekrasna palata na jezeru. Takođe preporučujemo i Wilanów gdje možete vidjeti palatu Pałac w Wilanowie – bivšu rezidenciju kralja Ivana III Sobjeskog sa prelijepom baroknom arhitekturom i svojim jedinstvenim engleskim vrtom. Noćenje.

Резултат слика за kraljevski park Łazienkowski varsava"

5. dan VARŠAVA – LOĐ Doručak. Slobodno vrijeme ili poludnevni fakultativni izlet do LOĐA. Kraći obilazak istorijskog centra grada koji predstavlja treći po veličini grad Poljske i sjedište istoimenog vojvodstva. Razgledanje: Starogradski trg, Gradska kuća, katedrala Sv. Stanislava. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan VARŠAVA – PODGORICA Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do varšavskog aerodroma u 7:30 h. Prijava na let za Podgoricu u 10:25 h. Dolazak u Podgoricu u 13:05 h prema lokalnom vremenu. Kraj programa.

Резултат слика за lodz poland"

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Varšava-Podgorica,
  • Transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,
  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje),
  • Usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja,
  • Prtljag.

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Avio takse 109 €,
  • Fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju,
  • Međunarodno putno osiguranje,
  • Osiguranje od otkaza putovanja.

PRIJAVA PUTOVANJA

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice,licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491

*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 15 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.