JESEN 2019

VARŠAVA

5 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 10.09.2019

CIJENA ARANŽMANA : 469€

Varšava je uzbudljiv i dinamičan spoj starog i novog, tradicije i modernog, mnoštva različitih arhitektonskih stilova koji su odraz njene burne istorije. Ovaj grad svakom novom posjetiocu nudi širok izbor najrazličitijih turističkih atrakcija i aktivnosti. Bilo da ste strastveni ljubitelj arhitekture, muzike, hrane, prirode ili muzeja, u Varšavi ćete zasigurno naći nešto što će vam izmamiti iskrene uzdahe oduševljenja. Prema jednoj od popularnih legendi koje se vezuju za nastanak i porijeklo imena poljske prestonice, ribar Vars zaljubio se u morsku sirenu Savu koja je do tog mesta na obali Visle stigla plivajući od Baltičkog mora. Na mjestu na kojem su se upoznali on je podigao grad i nazvao ga Varšava. Uprkos burnoj prošlosti, Varšava je, kao feniks iz pepela, izrasla u svetsku metropolu, ljepša, blještavija, modernija nego što je bila. Istovremeno, zahvaljujući nadljudskim naporima njenih stanovnika, u potpunosti je obnovljen njen najstariji dio, srednjovekovni Stari grad koji je tokom Drugog svetskog rata sravnjen sa zemljom. Posle rata taj dio Varšave rekonstruisan je u duhu vremena u kojem je nastao i kada danas zađete u uske kamene ulice Starog grada, stičete utisak da se na tom mjestu vrijeme zauvek zaustavilo. Tada i sami povjerujete u legendu koja kaže da je morska sirena prorekla da će grad podignut na tom mjestu biti neuništiv. I baš taj, neuništivi Stari grad, opasan zidinama, sa upečatljivom kulom Barbakan iz 16. vieka, glavna je turistička atrakcija Varšave.….

1. dan PODGORICA – VARŠAVA Sastanak grupe na podgoričkom aerodromu kod šaltera Fly Montenegro u 06:30 h . Let za Varšavu u 08:35 h.  Po slijetanju je predviđen panoramski transfer do hotela. Odlazimo u razgledanje starog dijela Varšave uz pratnju vodiča: Predsjednička palata –glavna gradska šetnica Krakowskie Przedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palate i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski, te idemo u Starego Miasto – Stari grad Varšava – dio grada koji je nakon što je potpuno razrušen u drugom svjetskom ratu renoviran u izvornom obliku te je danas pod zaštitom UNESCO-a – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy – Sigmundov stup – 22 metra visok najstariji  najviši necrkveni spomenik u Varšavi podignut  1644. godine u čast vladara koji je 1596. godine premjestio prijestonicu iz Krakova u Varšavu, čime je Varšava postala glavni grad Poljske, a gdje se nalazi prelijepi vidikovac sa kojeg možete vidjeti rijeku Wi, novoizgrađeni stadion koji je otvorio Evropsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život –  kip Syrenka Warszawska ( sirena varšavska ), simbol Varšave – Bazylika sw. Jana Chrzciciela ( katedrala sv. Ivana Krstitelja ) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke – Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšavu, te zidine koje okružuju stari grad – Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su učestvovala u bici za Varšavu – Nowe Miasto, novi dio starog grada. Smještaj u hotel.Naveče večernji izlazak u neki od mnogobrojnih klubova ili restorana. Noćenje.

2. dan VARŠAVA Doručak. Uz pratnju vodiča razgledavanja grada. Slijedi tura tzv. Jevrejska Varšava“. Otići ćemo u obilazak Jevrejskog dijela Varšave – ulica Prozna – jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade – Koncentracijski kamp i muzej Pawiak – Muzej Poljskih židova – Spomenik herojima geta – Prekrasni park Ogród Krasińskich gdje su bile granice geta. Poslijepodne po želji putnika, odlazak javnim prevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u istoriji  bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, pozorišta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pabove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom, te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film Pijanist. Razgled kvarta uz pratnju vodiča. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u Varšavi. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.Noćenje.

3. dan VARŠAVA  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne  sadržaje. Preporučujemo odlazak u prelijepi kraljevski park Łazienkowski u kojem se nalazi spomenik Fredericu Chopinu, te prekrasna palata na jezeru. Takođe preporučujemo  i Wilanów gdje možete vidjeti palatu Pałac w Wilanowie – bivšu rezidenciju kralja Ivana III Sobjeskog sa prelijepom baroknom arhitekturomi i svojim jedinstvenim engleskim vrtom. Preporučujemo i odlazak u neki od mnogobrojnih muzeja: Muzej Frederica Chopina, Muzej Nikole Kopernika, Muzej Ustanka, Muzej Prage. Slobodno vrijeme za odlazak u neki od muzeja.

Image result for jevrejska varsava

4. dan VARŠAVA – LOĐ Doručak. Slobodno vrijeme, ili poludnevni, fakultativni izlet do LOĐA. Kraći obilazak istorijskog centra grada koji predstavlja treći po veličini grad Poljske i sjedište istoimenog vojvodstva. Razgledanje: Starogradski trg, Gradska kuća, katedrala Sv.Stanislava,…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti… Povratak u hotel .Noćenje.

5. dan VARŠAVA – PODGORICA  Doručak.Odjava iz hotela. U 08:30h sati transfer do varšavskog aerodroma Warshaw Chopin. Prijava na let za Podgoricu u 11:05 sati na liniji (WIZZ) s dolaskom u Podgoricu  u 13:05 sati prema lokalnom vremenu.

Image result for varsava lođ

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Varšava – Podgorica,
  • Transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,
  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi  noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  
  • Usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse.
  • Rucni prtljag 10 kg.

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Kofer do 20 kg ( 68 € ) ,
  • Fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju,
  • Međunarodno putno osiguranje
  • Osiguranje od otkaza putovanja.

PRIJAVA PUTOVANJA

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice,licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491

*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 15 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.

• Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.