JESEN 2019

VELIKA PORTUGALSKA TURA

8 DANA , AVIONOM , POLAZAK : 20.10.2019

CIJENA ARANŽMANA : 669€

Portugal – nekada jedna od najuticajnijih država Evrope – danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Portugalska tura je prilika da na jednom putovanju uživate u prelijepim pejzažima planina na čijim obroncima uspijeva kvalitetna vinova loza, spektakularnim dolinama u centralnom dijelu zemlje i naravno u vodećim gradovima ove zemlje: Porto, Koimbra i Lisabon. Luka iz koje je Vasko da Gama otkrio pomorski put za Indiju, kula Belem, moderni trg Komersio – jedan od najelegantnijih trgova u Evropi, četvrt Alfama, vožnja tramvajem… samo su dio harmonije savremenog i starog, ali veoma dobro očuvanog lisabonskog nasljeđa.

Image result for porto portugal

1.DAN – 20.10. PODGORICA – BARSELONA – PORTO Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu u 12:00 h. Let za Barselonu u 14:10 h. Slijetanje u Barselonu u 16:35 h i nastavak puta za Porto u 19:55h. Slijetanje u Porto je u 20:55 h. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN – 21.10. PORTO Doručak. Odlazak u 09:00 h na poludnevno razgledanje grada u pratnji vodiča. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svjetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima. Od pojedinačnih građevina se izdvaja: Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.vijeku, Crkva Klerižos, stara berza sa Arapskim salonom, gvozdeni most Luiša I, kuća muzike i najljepša biblioteka na svijetu Lelo, koja liči na mjesto iz bajke. Spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i crvenim stepeništem. Priča se da je upravo ta radnja inspirisala određenu scenografiju za Harija Potera. Popodne, moguće je za sve zainteresovane putnike organizovati fakultativni odlazak (pješke ili gradskim prevozom) na degustaciju vina i prezentaciju jednog od eminentnih vinskih podruma sa druge strane rijeke Douro. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

Image result for porto portugal

3.DAN – 22.10. PORTO- BRAGA – BOM ŽEZUS – VIANA DO CASTELO – PORTO Doručak. Za zainteresovane putnike (minimum 15 prijavljenih platežnih putnika) postoji mogućnost organizovanja fakultataivnog izleta u Bragu i Viana do Castelo. Obilazak Brage, glavnog grada provincije koja je u vrijeme Rimljana bila sjedište Galicije (sadašnje Španije) i sjedištu najstarije arhiepiskopije u današnjem Portugalu koja datira još iz rimskih vremena. Obilazak katedrale, a zatim posjeta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište… Nastavak putovanja do mjesta Viana do Castelo, koje još zovu i princeza rijeke Lima. Obilazak počinje na brdu Santa Luzia odakle se pruža pogled na luku i grad. Panoramom grada dominira Gradska skupština i crkva Misericordia, koja predstalja najvažnije zavještanje iz doba renesanse u ovom gradu. Nakon obilaska, povratak u Porto. Noćenje.

Related image

4. DAN – 23.10. PORTO – KOIMBRA – LISABON Doručak. Napuštanje hotela u 08:00 h. Polazak za Koimbru. Putovanje živopisnim predjelima centralne Portugalije do Koimbre. Iako je neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, poznata je po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Zbog toga je i zovu „Grad studenata“. Koimbra je u Portugalu čuvena i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Koimbri. Slijedi kraće upoznavanje sa gradom u pratnji vodiča: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.vijeka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svijetu, Nova katedrala… Nastavak putovanja do Lisabona. Planirani dolazak je oko 17:00 časova. Smještaj u hotel. Noćenje.

Related image

5. DAN – 24.10. LISABON Doručak. Slijedi panoramsko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča i to: Marques de Pombal, Avenida de Liberdade, Restauradores, četvrt Baixa, Rosio, Katedrala Largo da Se…. Smještaj u hotel. Poslijepodnevna šetnja centrom grada u pratnji stručnog vodiča. Preporučujemo večernji izlazak u neki od restorana ili klubova u kvartu Bairro Alto. Noćenje.

Related image

6. DAN – 25.10. LISABON Doručak. Vožnja za Belem – najreprezentativniji dio Lisabona koji je ostao očuvan u razornom zemljotresu 1755 godine. Samostan sv.Jeronima s pripadajućim klaustrom i crkvom, Kula Belem – izgrađena početkom 16. vijeka kao spomen „putu začina” Vaska de Game, spomenik velikim prekomorskim otkrićima. Nakon toga vidjećete dvorac Sv. Đorđa odakle se pruža najljepši pogled na grad. Slobodno vrijeme. Ne propustite vožnju legendarnim tramvajem po središnjim brežuljcima Lisabona! Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni odlazak na večeru uz Fado muziku. Noćenje.

Image result for belem lisbon

7. DAN – 26.10. LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS Doručak. Fakultativno – kraća vožnja do Sintre. Zbog posebne mikroklime ovaj je gradić kraljevska porodica odabrala za svoju rezidenciju, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta kraljevskoj palati iz 14. vijeka. Kraća vožnja – Cabo da Roca, najzapadniji rt Evrope, slobodno vrijeme za fotografisanje. Nakon toga nastavak puta do Cascaisa, ribarski gradić s ljetnjikovcima kraljevskih porodica Evrope i kockarnicom. Posjeta marini. Slobodno vrijeme. Vožnja kroz Estoril u kojem je najveći evropski kazino. Povratak u Lisabon. Transfer do aerodroma i let za Barselonu u 21:00h. Po slijetanju na aerodrom u Barseloni, transfer do hotela. Noćenje.

Image result for sintra portugal

8.DAN – 27.10. BARSELONA – PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 11:25 h. Slijetanje na aerodrom u Podgorici u 13:50 h. Kraj programa!

Related image

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Porto – Lisabon ( via Barselona ) Podgorica,
  • Transferi autobusom po programu,
  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),
  • Usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja,
  • Ručni prtljag do 10 kg.

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Aerodromske takse 89 €
  • Prtljag do 20 kg – 60 €
  • Fakultativni izleti i posjete
  • Međunarodno putno osiguranje,
  • Osiguranje od otkaza putovanja

PRIJAVA PUTOVANJA

Za ovo putovanje vaze opsti uslovi putovanja organizatora putovanja sa kojim je putnik duzan da se upozna prije putovanja. Turisticka agencija Riva Travel Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br.405 nastupa u svojstvu posrednika putovanja-subagenta. Organizator putovanja je turisticka agencija Kontiki Travel D.O.O. iz Podgorice,licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491

*Turisticka agencija Riva Travel ce uruciti putniku Program putovanja, Opste uslove putovanja i uslove osiguranja organizatora u prostorijama agencije, prilikom prijave za putovanje ili ce ih proslijediti na mail adresu ukoliko se putnik prijavi elektronski.
Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti obaveznu akontaciju, u visini od 40% cijene aranžmana, ukoliko nešto drugo nije predviđeno programom putovanja, a ostatak do punog iznosa ugovorene cijene, dospijeva za naplatu 15 dana prije početka putovanja, ukoliko programom putovanja nije određen drugačiji rok.

• Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.