LJETO 2020

ZANZIBAR I SAFARI TANZANIJOM

12 DANA , – ✈️ , POLAZAK : 26.08.2020

CIJENA ARANŽMANA : 999€

Zanzibar putovanje vas vodi ulegendarni arhipelag u Indijskom okeanu, koji se sastoji se od ostrva Zanzibar (Unguja), Pemba i nekoliko manjih ostrva. Nalazi se na oko 40 km od obale Tanzanije, čiji je sastavni dio i 6 ° južno od ekvatora, u istočnoj Africi. Glavni grad je Zanzibar i nalazi se na zapadnom dijelu ostrva. Poznat kao pravo globalno selo, za milenijume je privukao šareno, raznoliko, pomorstvo i sada mnogo putnika – ljude koji dolaze da otkriju, da trguju, da pobjegnu i da traže sreću, ljubav i prosvjetljenje, koji se druže i nalaze svoj dom ovdje. Blizina ekvatora čini Zanzibar, zaista, tropskom destinacijom, otvorenoj za turiste tokom cijele godine.

Zanzibar je egzotičan baš kao što zvuči! Ostrvo je živih boja, egzotičnog voća, bijelog pijeska, tirkizne vode, opuštanja i prije svega ostrvo začina (jedna od njihovih glavnih industrija zasniva se na proizvodnji karanfilića, muskatnog oraščića, cimeta i bibera). Zanzibar zovu Ostrvo Senzacija a ono to zaista i zaslužuje. Zanzibar je savršena ludorija koja razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.

Putovanje na Zanzibar - Saveti, Iskustva, Izleti, Plaže, Slike

1. DAN PONEDELJAK 26.09.2019 TIVAT – ZANZIBARSastanak grupe na aerodromu u Tivtu u 15:40h. Polijetanje u 17:40h. Let do Zanzibara sa usputnim presijedanjem u Dubaiju …2

2. DAN UTORAK 27.09.2019 ZANZIBAR Dolazak na Zanzibar u 07:30h Transfer i smještanje u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U popodnevnim satima upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: svahili, arapskoj, indijskoj ali i prisutan je uticaj zapadne kulture. Prvo ćemo se uputi prema Darajani pijaci, jer su upravo takva mjesta ogledalo života na ostrvu. Imaćemo priliku da vidimo Palatu Čuda, staru tvrđavu gdje su čuvani robovi dok se ne prodaju, Anglikansu crkvu…a u večernjim satima cemo se uputiti prema Fordohani pijaci kako bi probali neke od lokalni specijaliteta poput skoljki, dagnji, lignji, sabljarke, hobotnice…Povratak u hotel. Noćenje.

Tajland putovanje 2020 (svi aranžmani + cene) - Disko Drugar Putovanja

3. DAN SRIJEDA 28.09.2019 PRISON ISLAND (Changuu ostrvo) Doručak. Predlažemo vam fakultativni odlazak do Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Imaćemo priliku da tokom obilaska vidimo prostorije koje su korišćene kao zatvor za kriminalce, a koje su kasnije pretvorene u prostorije za karantin za obolele od žute groznice. Ostrvo je i dom za džinovske kornjače koje mogu da porastu i do jednog metra i da žive duže od sto godina. Bila bi prava šteta ukoliko bi propustili da se okupamo na prelijepoj plaži ostrva i da ronimo i da istražimo morske dubine korlanog grebena. Povratak u hotel. Noćenje.

Экскурсия на остров Призон — Join UP!

4. DAN ČETVRTAK – 29.08.2019 FARMA ZAČINA Doručak. Slobodan dan ili sledi poludnevni fakultativni izlet do farme začina gdje ćemo imati priliku da vidimo, osjetimo i probamo različito tropsko voće i začine kao što su crni biber, korijander, cimet, đumbir itd. Povratak u Stone Town. Mogućnost zajedničkog odlaska do kuće gdje je rođen Fredi Merkjuri, pjevač čuvene grupe Queen, a gdje se danas nalazi kafić po imenu Fredijeva kuća. Kafić se nalazi na samoj obali pa se sa terase pruža predivan pogled na luku i Indijski okean. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5 Days / 4 Nights Holiday in Zanzibar - Mozeti Tours Zanzibar

5. DAN PETAK 30.08.2019 KIZIMKAZI PLIVANJE SA DELFINIMA I JOZANI ŠUMA Doručak. Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta do ribarskog mesta Kizimkazi koje se nalazi na jugu ostrva i koje je mjesto gdje se nalaze nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo vidjeti delfine koji su veoma prijateljski i razigrani. Najbolji dio je uskočiti u vodu i plivati zajedno sa njima. Poslije plivanja i uživanja sa delfinima odlazimo do Jozani šume koja se prostire na preko 2500 hektara i koja je dom endemskih crvenih Colobus majmuna, ali je takođe i dom za preko 50 vrsta leptira, 40 vrsta ptica itd. Povratak u hotel. Noćenje.

Дэлхийн хамгийн ухаантай амьтад | Ногоон хөгжил

6. DAN SUBOTA 31.08.2019 SAFARI BLUE Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Safari Blue. Kraća vožnja do ribarskog sela Fumba, odakle se otiskujemo prema moru u tradicionalnom brodu dhowe. Tokom izleta ćemo roniti i razgledati podvodni svijet, kupati se na pješcanom ostrvu, plivati u prirodnom bazenu… Posle toga ćemo otici do drugog ostrva, gde ćemo imati ručak, koji je tradicionalni na Zanzibaru: ribu, krabe, jastog, hobotnicu… Poslije toga u kasnim popodnevnim satima jedrimo prema Fumbi, odakle se vraćamo do našeg hotela. Noćenje.

ZANZIBAR - AVIO | Riva Travel - Turistička Agencija

7-10. DAN NEDELJA-PONEDELJAK-UTORAK-SRIJEDA 01-04.09.2019 STONE TOWN + DAR ES SALAM + SAFARIDoručak. Narednih dana ćemo se u potpunosti prepustiti čarima ovog rajskog ostrva… Bijela pješčana plaža, tirkizno plava boja vode… ili ukoliko ste za akciju predlažemo Vam trodnevni fakultativni izlet Dar es Salama + Safari u nacionalnom parku Mikumi. Mikumi se nalazi u kopnenom dijelu Tanzanije, na putu između Dar es Salaama i Iringa. Dobrodošli u kraljvstvo Lavova. Imaćete priliku da u divljini Mikumi-ja vidite zebre, žirafe, impale, krda goveda, gnijezda termita, gnuove, hijene, divlje mačke…a nadamo se i samog kralja i kraljicu…Lavove. Po povratku iz nacionalnog parka upoznaćemo se sa Dar es Salamom i probati raznorazno voće, povrće, kao i morske plodove na pijacama i restoranima ovog lučkog grada.8

11. DAN ČETVRTAK 05.09.2019 ZANZIBAR – DUBAI – TIVATDoručak. Pakovanje stvari i obogaćeni novim iskustvom, napunjenih baterija krećemo prema aerodromu u popodnevnim časovima. Polazak aviona za Tivat u 21:30h sa pauzom na aerodromu Dubai… Hakuna matata :)9

12. DAN PETAK 06.09.2019 TIVAT Dolazak u Tivat u 16:40h i sa osmjehom na licu planiramo sledeću Guliverovu avanturu. Kraj programa!

Popustore.rs | Jagodina, Ravanica, Moravski konaci! Vaučerom od ...

U cijenu aranžmana je uključeno :

  • Avio prevoz Tivat – Zanzibar – Tivat ( Via Dubai ) sa svim taksama
  • Svi transferi prema programu
  • 9 noćenja sa doručkom u hotelu Tausi Palace sa 4* ili sličnom
  • Organizacione troškove
  • Usluge vodiča za razglede prema programu

U cijenu aranžmana NIJE uključeno :

  • Trošak vize – plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
  • Obroci i piće na letu, kao i paket zabave (audio i video programi tokom trajanja leta);
  • Individualni troškovi
  • Napojnice
  • Fakultativni izleti ( Safari, Prison island, Farma začina, plivanje sa delfinima, Jozani šuma, Plavi Safari…)

PRIJAVA PUTOVANJA

Riva travel,licenca ministarstva turizma br.405 za ovaj aranzman nastupa u svojstvu
subagenta,organizator putovanja je turisticka agencija GULIVER iz Podgorice,licenca Ministarstva
turizma br 289. Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi organizatora.Minimum za realizaciju je 25 putnika.

Avans 40% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije a ostatak novca na mjesecne
rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
kreditom banke na 6, 9, 12 rata u zavisnosti od uslova banke.
U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu
aranžmana je 7 dana prije polaska.
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA.